Caută
Close this search box.

Administrația Trump anunță noi restricții pentru imigranți

Imigranților care solicită vize li se va refuza intrarea în Statele Unite cu excepția cazului în care pot dovedi că își pot permite asigurări medicale, potrivit unei ordin semnat vineri de președintele Donald Trump, informează agenția Associated Press, citată de Mediafax.

Noua regulă se aplică persoanelor care solicită vize de imigranți din străinătate – nu celor din SUA. Nu afectează rezidenții permanenți legali. Nu se aplică solicitanților de azil, refugiaților sau copiilor.

Dar se va aplica soților și părinților cetățenilor americani. Acest lucru ar putea avea un impact asupra familiilor care încearcă să-și aducă părinții în SUA.

Proclamația spune că imigranților li se va interzice intrarea în țară, cu excepția cazului în care vor fi avea o asigurare de sănătate pe 30 de zile la intrare sau vor avea suficiente resurse financiare pentru a plăti costurile medicale. Măsura va intra în vigoare pe 3 noiembrie.

Administrația Trump încearcă să treacă dintr- un sistem de imigrație bazat pe familie într-un sistem bazat pe merite, iar proclamaţia de vineri este un alt efort pentru a limita accesul imigranților la programele publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri