Caută
Close this search box.

Alegeri locale Republica Moldova: Ambasadorul SUA monitorizează alegerile din Chişinău

Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan, monitorizează alături de echipele de observatori ale misiunii diplomatice americane alegerile de duminică pentru funcţia de primar general al Chişinăului, pentru a încuraja un scrutin liber, corect şi transparent, a transmis Ambasada Statelor Unite din Republica Moldova pe reţelele de socializare, potrivit presei din Republica Moldova, citată de Agerpres.

„Dereck J. Hogan şi observatorii de la Ambasada SUA la Chişinău sunt bucuroşi să monitorizeze astăzi alegerile pentru a încuraja un scrutin liber, corect şi transparent”, au comunicat reprezentanţii ambasadei.

În Republica Moldova se desfăşoară duminică alegeri locale generale şi parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale, scrutinul fiind monitorizat de 1.600 de observatori naţionali din partea a 11 organizaţii, precum şi de 145 monitori internaţionali.

Pentru cele 898 de posturi de primar şi 11.580 de consilieri locali concurează ceva mai mult de 54.000 de candidaţi, dintre care 3.761 pentru funcţia de edil, potrivit Radio Chişinău.

Alegerile locale de duminică reprezintă primul test electoral după venirea la guvernare a coaliţiei dintre Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM (PAS plus PPDA), cu intenţia declarată de a „dezoligarhiza” ţara, notează postul de radio Europa Liberă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri