Caută
Close this search box.

Alegeri parlamentare în Canada. Un nou guvern se va forma greu

prezenţa la vot

În Canada au loc, luni, alegeri parlamentare. Partidul Liberal al prim-ministrului în exerciţiu, Justin Trudeau, speră să-şi păstreze majoritatea, însă acest rezultat pare puţin probabil în acest moment, relatează BBC.

Sondajele sugerează că rezultatul va fi unul strâns, iar legislativul rezultat din aceste alegeri va fi unul în care nu se va putea forma o majoritate. Peste 27 de milioane de canadieni sunt aşteptaţi să voteze pentru a stabili cine va controla Camera Comunelor canadiană. Forul legislativ va avea 338 de membri.

Aproximativ 4,7 de milioane de canadieni au votat anticipat, conform Elections Canada – o creştere de 29% faţă de scrutinul din 2015, când liberalii lui Trudeau au obţinut o victorie istorică, 184 de locuri în Parlament.

La acel moment, rezultatul alegerilor a reprezentat o răsturnare de situaţie extraordinară, în condiţiile în care liberalii au ajuns de pe locul 3 în sondaje să câştige alegerile, detronându-i pe Conservatori, care fuseseră la putere timp de aproape 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri