Caută
Close this search box.

ALERTĂ! Angajări fictive în reţeaua instituţiilor şi companiilor de stat

angajări fictive

Angajările fictive sunt la ordinea zilei în diverse instituții de stat, după cum reiese din dosarele deschise, în ultimii ani, de procurorii anticorupție.

Rețeta este aceeași: funcționarii sau consilierii de pe statele de plată nu dau cu lunile pe la birou, iar atunci când vin, o fac doar pentru a semna retroactiv condica de prezență. Statul e păgubit în acest fel cu zeci de mii de lei, de fiecare persoană în cauză.

O angajare fictivă timp de nouă luni ar fi păgubit Compania Aeroporturi București cu mai bine de 70.000 de lei. DNA susține că o femeie a încasat salariu și a primit mașină de serviciu și bonuri de masă pentru un post de referent pe Relații Externe.

Atât angajata din scripte, cât și cel care ar fi girat, prin semnătură, pretinsa fraudă vor fi judecați pentru abuz în serviciu. Rețeta pare copiată la indigo după cea de la Protecția Copilului Teleorman, care a dus la încarcerarea fostului șef PSD, Liviu Dragnea.

Nici Ministerul Sănătății nu ar fi fost ocolit de falși angajați. Fostul ministru Florian Bodog și-ar fi plătit din bugetul instituției o apropiată.

„Deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu (…) demnitarul ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară”, se arată într-un comunicat al DNA, citat de Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri