Ministrul Justiției, Ana Birchall, somează Consiliul Superior al Magistraturii să transmită ministerului în regim de urgență punctul de vedere al instituției legat de raportul GRECO.

Intervenția ministrului vine într-un scandal deschis, fără precedent, între CSM și Ana Birchall.

Ana Birchall a avut miercuri dimineață o primă ieșire publică de la anunțul Liei Savonea privind sesizarea CCR pe tema unui conflict de natură constituțională cu ministrul Justiției.
Birchall a cerut CSM să transmită în regim de urgență Ministerului Justiției opinia CSM privind raportul GRECO, pentru analiza pe care ministerul o face în acest sens.
Birchall a solicitat în mai multe rânduri șefei CSM, Lia Savonea, să transmită Ministerului Justiției opinia privind raportul GRECO, care recomanda să fie abandonată crearea noii secţii pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, considerând-o ”o anomalie”.
Ana Birchall și Lia Savonea se află în conflict deschis, una din temele de dispută fiind Secția de anchetare a magistraților. În ultima ședință a CSM la care a participat, în 17 septembrie, Birchall spunea că concluziile preliminare ale grupului de la Ministerul Justiției care lucrează la analiza privind raportul GRECO nu susțin funcționarea în acestă formă a secției speciale.
76 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =