Caută
Close this search box.

Anunțul premierului pemtru pensionari. Ce le-a transmis Dăncilă vârstnicilor

viorica dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă transmite marți, de Ziua persoanelor vârstnice, că își dorește ca pensionarii să îi fie alături deoarece Guvernul este un partener de dialog, evidențiind creșterile pensiilor din ultima perioadă. Premierul mai spune că este regretabil că partidele nu au semnat Pactul pentru bunăstare.

„Mă adresez dumneavoastră cu tot respectul cuvenit generației părinților și bunicilor noștri, de a căror înțelepciune și echilibru societatea românească are nevoie mai mult decât oricând. Ați avut o contribuție esențială la definirea României de astăzi, aveți un cuvânt greu de spus pentru evoluția României de mâine. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să ne îndrumați pe drumul corect, al echilibrului, unității și respectării valorilor morale. Vă datorăm recunoștință, dar și o viață demnă, decentă, lipsită de griji”, afirmă Dăncilă, printr-un comunicat de presă.

Dăncilă mai spune că atunci când a fost preluată guvernarea, îmbunătățirea vieții românilor a fost o prioritate.

„Prin creșterea în mai multe etape a punctului de pensie, seniorii României au în prezent pensii mai mari în medie cu 55% față de acum trei ani. Dacă la finalul anului 2016 pensia medie era de 885 de lei, în prezent a ajuns la 1368 de lei. Am găsit resursele financiare necesare pentru a majora pensiile și vă asigur că există fonduri pentru a continua aceste creșteri, așa cum am promis”, transmite premierul.

Premierul a menționat și plafonul modificat de la 1 septembrie astfel încât pensionarii să aibă medicamentele compensate în proporție de 90%.

„Am găsit resursele financiare necesare pentru a majora pensiile și vă asigur că există fonduri pentru a continua aceste creșteri, așa cum am promis. (…) Guvernul este determinat să pună în practică angajamentele asumate. Din respect față de români, am considerat necesar ca și ceilalți lideri politici să își ia angajamentul că nu vor tăia pensiile și salariile dacă vor veni la guvernare. Este regretabilă atitudinea partidelor de opoziție care au refuzat să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor, dar mă bucură susținerea și sprijinul oamenilor, celor în a căror slujbă suntem. Mi-aș dori ca și dumneavoastră, pensionarii, să îmi fiți aproape, pentru că în Guvernul României aveți întotdeauna un partener de dialog”, mai spune premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri