Caută
Close this search box.

Astăzi începe campania electorală pentru alegerile prezidenţiale

campania electorală

Astăzi începe campania electorală pentru prezidențiale. Autoritățile vor primele alegeri fără cozi la secţiile de votare din străinătate.

Au pregătit tablete, astfel încât înregistrarea alegătorilor să se facă electronic, în câteva secunde, fără liste și hârtii. Nu scapă însă de hârtii românii care au ales votul prin corespondență.

În fiecare secţie de vot din străinătate, vor exista între doi şi nouă operatori, cu tablete pentru înregistrarea alegătorilor. Dispare astfel notarea pe hârtie a fiecărui cetăţean în parte.

După validare, alegătorul primeşte un buletin de vot şi o ştampilă. După ce îşi exercită dreptul la vot şi predă ştampila, îşi poate recupera actele. În acest moment, este cert că vor fi deschise 444 de secţii de votare în străinătate. Dar numărul mai poate crește.

Între timp, cei 41.000 de români care au optat pentru vot prin corespondenţă au început să primească plicurile. Fiecare plic conţine instrucţiuni şi alte două plicuri marcate distinct, pentru turul întâi şi al doilea. Autorităţile îi sfătuiesc pe alegători să citească atent toate hârtiile.

Buletinul trebuie apoi introdus în plic pe care neapărat se aplică eticheta pentru sigiliu. Toate plicurile trebuie apoi să ajungă la Biroul Electoral pentru votul prin corespondenţă până pe 7 noiembrie, la ora 24.00. Aşadar, cetăţenii trebuie să le trimită din timp.

Începe oficial şi campania electorală, timp in care sunt interzise corturile candidatilor, bannerele si afisele de mari dimensiuni dar şi alte materiale promoţionale.

Campania electorală se va încheia pe 9 noiembrie. Primul tur al alegerilor prezidenţiale este programat pe 10 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 24 noiembrie. 14 candidaţi au intrat în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri