Caută
Close this search box.

Avocatul lui Trump, noi dezvăluiri legate de Biden: Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, susține că are informații despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România. A făcut această dezvăluire la televiziunea de casă a președintelui american, Fox News, dar nu dat niciun detaliu care să clarifice despre ce fapte i-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul viitor, și pe fiul său, Hunter, transmite Digi24.

A fost un pasaj foarte scurt dintr-un interviu la Fox News, după ce moderatorul emisiunii i-a spus că a fost acuzat că face declarații fără acoperire.

Acela a fost momentul în care Giuliani a spus că mai sunt dezvăluiri pe care urmează să le facă și a scos o tabletă pe care a spus că are toate informațiile și că va ajunge la România.

Reporter: Echipa de campanie a lui Joe Biden a scris o scrisoare acestui post de televiziune spunând că dumneavoastră n-ar trebui să fiți invitat în nicio emisiune pentru că jurnaliștii vă permit să faceți declarații absurde, nejustificate și să spuneți miniciuni sfruntate. Care este reacția dumneavoastră?

Rudy Giuliani: Eu nici n-apuc să închei o propoziție. Sunt contrazis imediat. Ia uitați-vă la un interviu cu oamenii lui Biden sau cu unul dintre lacheii democraților, ei primesc un sfert de oră pentru un răspuns. Și ei spun prostii, gen Hunter Biden nu e de vină, punct. Eu sunt contrazis la un minut după ce am deschis gura. Eu n-apuc să spun nimic. Motivul pentru care nu mă vor în direct este că ei știu ceva despre care voi nu vorbiți. Eu am totul aici.

Reporter: În regulă, conversația va continua după…

Rudy Giuliani: Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc și și-a bătut joc de Statele Unite.

Declarația vine după ce un denunțător anonim l-a acuzat pe președintele american că a făcut presiuni asupra președintelui Ucrainei pentru a obține informații compromițătoare despre Joe Biden și fiul acestuia, informații care l-ar putea ajuta în campania pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

Sunt voci în SUA care spun că Trump a făcut abuz de putere când a cerut aceste informații și a vorbit despre blocarea unui ajutor militar destinat Ucrainei. Prin urmare, Trump trece acum printr-o procedură foarte rar întâlnită în SUA, care poate duce la punerea sub acuzare pentru delicte comise în timpul mandatului.

În Ucraina, spune Trump, familia Biden ar fi făcut presiuni pentru înlăturarea unui procuror.

Situația de fapt

G4Media.ro a dezvăluit recent că fiul fostului vicepreședinte al Statelor Unite, Hunter Biden, a avut interese de afaceri și în România, nu doar în Ucraina, unde implicarea sa într-o companie de energie a stat la baza scandalului dintre președintele Trump și democrați.

Surse apropiate omului de afaceri Puiu Popoviciu au declarat pentru G4Media.ro că Hunter Biden s-a angajat în afaceri imobiliare la București și că ar fi încercat să facă lobby în favoarea lui Popoviciu înainte de condamnarea acestuia în 2017.

Nu e clar în ce au constat acțiunile de la București, însă potrivit unor surse, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi contat pe fiul lui Biden în acțiunile de lobby extern atât înainte, cât și după fuga din țară.

La sfârșitul lunii mai, postul Fox News, apropiat de republicani, post tv de care președintele Trump s-a distanțat în ultima perioadă, dezvăluia că Hunter Biden a lucrat în trecut cu omul de afaceri român Puiu Popoviciu, pe care l-ar fi consiliat.

În august 2017, omul de afaceri a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la șapte ani de închisoare în dosarul afacerii imobiliare Băneasa.

A doua zi după condamnare, o serie de surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro că Popoviciu și alti oameni de afaceri români cu probleme în justiție încearcă să convingă congresmeni și oameni foarte influenți din establishment-ul american că sunt victimele unor abuzuri.

Una dintre persoanele influente cu care Popoviciu a legat o relație de prietenie este Robert Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, prin care ar fi încercat să-și susțină cauza inclusiv în Congresul american.

Avocatul președintelui Trump, Rudy Giuliani, declara la sfârșitul lunii mai 2019 despre colaborarea lui Hunter Biden cu Gabriel Popoviciu că este „un caz care cere să fie investigat. Dacă nu va fi investigat, nu avem un sistem de justiţie egal în această ţară (Statele Unite – n.r.)”.

Dar înaintea acestor declarații anti-Popoviciu, Giuliani a făcut la rândul său jocul lobbiștilor anti justiție. În august 2018, avocatul lui Trump i-a transmis președintelui Iohannis o scrisoare anti-DNA, în care denunța presupuse abuzuri, despre care a admis ulterior că s-a bazat pe un raport întocmit de fostul șef al FBI, Luis Freeh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri