Caută
Close this search box.

Băsescu, despre pompierii care au intervenit la COLECTIV: Mai antrenaţi au fost ospătarii din Bamboo

traian băsescu

Traian Băsescu critică modul de acţiune a oamenilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, spunând că au ”antrenament zero”. Băsescu susţine că mai antrenaţi decât pompierii care au intervenit la Clubul Colectiv au fost ospătarii din clubul Bamboo, atunci când acesta a ars.

Fostul şef al statului critică  modul în care au acţionat ofiţerii şi subofiţerii ISU, care au ”antrenament zero”. În plus, Băsescu afirmă că IGSU este ”gestionat ca fiind proprietatea domnului Arafat”.

”Acest ISU este gestionat ca fiind proprietatea domnului Arrafat şi a fost împins (…) să substituie Ambulanţa. În loc să fie complementar Ambulanţei, ISU a reuşit să facă Ambulanţa complementară, oarecum, pentru ISU, ceea ce este nepermis.

La accidente, omul are nevoie de medic şi nu de un paramendic, care e pompier şi a fost învăţat să facă respiraţie artificială şi atât. (…) Distrugerea ambulanţei în detrimentul ISU a fost o mare greşeală strategică pentru care nu e de vină Arafat”, a mai spus Traian Băsescu la postul B1 TV, vineri seara.

Fostul preşedinte îi critică pe oamenii politici care au direcţionat fonduri către ISU în detrimentul Serviciului de Ambulanţă, considerând că au comis o eroare atunci când nu au alocat în mod egal fonduri şi către Ambulanţă.

Despre Colectiv, Băsescu e de părere că ”ori trimiteai ospătari pentru acea intervenţie, poate ăia erau mai buni, la Bamboo ospătarii au evacuat oamenii şi nu a fost afectat nimeni şi a ars la fel cum s-a întâmplat şi la Colectiv. Dar ospătarii erau antrenaţi pentru situaţia în care apărea incendiu, ISU nu a fost antrenat pentru situaţia în care a apărut un incendiu”.

În ceea ce priveşte atitudinea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, Traian Băsescu a spus că acesta este şeful unui sistem şi în astfel de situaţii este obligatoriu ca şeful sistemului să dea explicaţii publice.

„Îl cred că nu a ştiut de film. (…) De regulă Raed Arafat tot timpul de evaluează ca fiind perfect şi tot timpul alţii sunt de vină când mor oameni”, a mai spus Băsescu, citat de News.ro.

Acesta a spus că speră că nu îl suspectează nimeni că l-ar apăra pe şeful DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri