Caută
Close this search box.

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ancheta de destituire a președintelui Donald Trump

trump

Camera Reprezentanților a aprobat, joi, rezoluția care ar duce la declanșarea formală a procedurilor de punere sub acuzare a președintelui Donald Trump.

Votul final asupra punerii sub acuzare ar putea avea loc până la sfârșitul anului, la capătul unui lung șir de audieri publice, televizate.

Camera Reprezentanților, cu o majoritate democrată, a adoptat rezoluția cu 232 de voturi pentru și 196 împotrivă, aleșii conformându-se în mare parte instrucțiunilor partidului din care provin.

După votul din Camera Reprezentanților, Donald Trump a denunțat pe Twitter ”cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană”.

”Este nedrept, anticonstituțional și fundamental anti-american”, a comentat Casa Albă într-un comunicat, citat de Hotnews.

După ce Camera Reprezentanților a dat aviz procedurii de punere sub acuzare, urmează ca Senatul să înceapă procesul. Pentru ca la capătul acestei proceduri, președintele să fie pus sub acuzare este nevoie însă de o majoritate de două-treimi. Senatul, care are doar 100 de locuri, este însă controlat de republicanii lui Trump.

Parlamentarii democrați încearcă să îi demonstreze lui Donald Trump că a făcut presiune la Kiev pentru ca fostul vicepreședinte democrat Joe Biden, care este bine plasat în sondaje, să fie anchetat pentru corupție. Președintele american neagă că s-ar face vinovat de ceva și acuză că este victima unei lovituri de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri