Candidata Franței pentru comisar European, Sylvie Goulard, a fost respinsă în comisia de specialitate din Parlamentul Europan după a doua audiere, au declarat pentru G4Media.ro surse politice din Parlamentul European. Potrivit acestora, au fost 82 de voturi împotriva, doar 29 pentru și 1 abțiere. Goulard, care face parte din grupul Renew Europe din PE, condus de Dacian Cioloș, este al treilea candidat pentru un post de comisar din echipa Ursulei von der Leyen care pică după audierile din comisiile de specialitate din PE, după candidații României și Ungariei, Rovana Plumb și László Trócsányi.

Prima audiere a comisarului-desemnat al Franţei pentru piaţa internă, Sylvie Goulard, s-a terminat fără un rezultat concret. Candidatul francez pentru Comisia Europeană nu a trecut de audierea comisiei de specialitate, dar nici nu a fost respinsă, potrivit surselor G4Media din Parlamentul European.

Comisia i-a cerut lui Goulard clarificări suplimentare cu privire la dosarul pe care îl are la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) și a interogat-o cu insistență pe tema banilor pe care i-ar fi primit din colaborarea cu Institutul Berggruen din SUA, în perioada 2013-2016, în calitate de consultant, în timp ce era eurodeputat. Din acest motiv, Goulard a fost acuzată de conflict de interese, au transmis surse din comisia de specialitate care a audiat candidatul francez miercuri.

Doar europarlamentarii grupului Renew Europe ar fi votat în favoarea candidatului francez, însă nu a existat consens nici pentru respingerea acestuia.

39 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =