Caută
Close this search box.

Carmen Dan îi atacă pe cei care îl critică pe Raed Arafat, legat de incendiul din Colectiv

carmen dan

Carmen Dan, fostul ministru de Interne, disparuta din atentia publica dupa ce a demisionat fortat, are o iesire publica neasteptata in care tine sa ii ia apararea lui Raed Arafat.

Carmen Dan sustine ca Arafat este atacat din motive politice. „A fost pusa in fata plutonului de executie Jandarmeria romana, o institutie fundamentala intr-un stat democratic cum ne pretindem, discreditata, expusa manipularilor grosolane, destabilizata functional! Acum urmeaza IGSU!”, sutine Carmen Dan.

„Constat ca, in practica obisnuita, pe fondul interesului electoral, se fabrica din nou teme care sa starneasca emotie publica, oferind doritorilor de senzational sange, prin sacrificarea unor oameni care au facut ceva pentru acest sistem! Bine ar fi sa existe cumpatare, bun simt in evaluare si incredere ca organele judiciare isi vor face treaba fara a le oferi inainte de decizia legala victime!

Ca si momentul 10 August, acum vad ca e momentul ‘Arafat’. Nu sunt eu avocatul lui Raed Arafat; am convingerea ca poate raspunde singur si cu argumente, insa nu pot sa nu condamn punerea sa la zid in aceste zile. Dar pentru ca aceasta ultima tema fierbinte priveste sistemul de interventie de urgenta, un sistem recunoscut ca exemplu de buna practica in plan international, poate este mai util pentru sistem sa se reflecteze asupra beneficiului crearii unei Agentii Guvernamentale pentru Situatii de Urgenta, asezata pe principii solide de coordonare a tuturor institutiilor cu competente in gestionarea situatiilor de urgenta!

Acum cateva luni exista o astfel de viziune si era o constructie pe care o analizam, chiar inainte de a pleca din minister. Ar fi fost singurul obiectiv inedit al programului de guvernare propus de PNL!

Este insa campanie electorala! Si este trist ca in astfel de momente, printre instrumentele pentru lupta politica se afla si discreditarea unor oameni si a unor institutii!

A fost pusa in fata plutonului de executie Jandarmeria romana, o institutie fundamentala intr-un stat democratic cum ne pretindem, discreditata, expusa manipularilor grosolane, destabilizata functional! Acum urmeaza IGSU! Brusc, oamenii trebuie sa uite ca pompierii militari sunt salvatorii asteptati de toti la greu, ca avem nevoie de ei sa fie acolo cand focul, apa, vremea, starea fizica ne ingenuncheaza! Ca in fiecare sistem, sunt si oameni fara vocatie care, intamplator sau nu, l-au penetrat. Eu am convingerea ca cine nu merita, in astfel de sisteme nu poate rezista! Dar nu poti destabiliza institutii vitale din punct de vedere social, doar de dragul unui vot! Va veni vremea cand va fi nevoie sa le recladim, o vreme mult mai dificila decat vremea in care trebuie doar sa le consolidam si sa le eficientizam!”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

„Mi-au reprosat si Banicioiu, si Arafat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!”, afirma ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, intr-o inregistrare difuzata, duminica, de Libertatea in legatura cu procesul Colectiv. Insa nici Pintea nici Raed Arafat nu recunosc acum nimic.

Inregistrarea a fost realizata in timpul unei intalniri intre Pintea si victime de la Colectiv. Nestiind ca exista inregistrarea, Pintea neaga ca a spus asa ceva.

Pe 4 octombrie 2019, in sediul Ministerului Sanatatii, cativa reprezentanti ai victimelor de la clubul Colectiv au discutat cu Sorina Pintea despre problemele pe care le intampina ranitii si despre intarzierea cu care noua ancheta a Parchetului inainteaza, „pentru ca nici acum nu au ajuns la procurori documentele in care se vede ca nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

E vorba despre problemele avute la transportul victimelor la spitalele din strainatate, la lipsa evidentierii infectiilor nosocomiale si la alte lucruri despre care victimele spun ca lipsesc din acte. Sorina Pintea le-a replicat: ”Va rog eu frumos sa nu-mi mai spuneti de documente ca si asa mi-a reprosat si Banicioiu si Arafat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!”.

In acel moment, stupefiata, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: ”E negociabil? (n.r. Sa fie date documentele) Ca noi stiam ca nu, daca le cere instanta”. Ministrul Pintea zice: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era sa stim si noi” (n.r. se refera la ce i-ar fi reprosat Banicioiu si Arafat, ca n-au stiut)”. Cei din grupul Colectiv inregistrau discutia ca sa o ofere si colegilor lor care nu au fost prezenti.

Cand au auzit fraza cu Banicioiu si Arafat, au considerat-o de interes public si au depus inregistrarea la Parchet. La conversatia din Ministerul Sanatatii se afla, printre altii, si Adrian Albu, supravietuitor al incendiului, si fratele Elsei Albu, unul dintre oamenii care au murit dupa incendiu.

”Noi credem ca aceasta inregistrare, alaturi de ceea ce s-a intamplat cu filmul ascuns, arata suntem in fata unor oameni, ne referim intai de toate la Raed Arafat, care pot sa ascunda informatii importate din ancheta”, a spus Mihai Grecea, unul dintre cei absenti de la intalnire, caruia Adrian Albu i-a trimis imediat inregistrarea.

Sorina Pintea a negat insa ca ar fi fost contactata de Banicioiu sau de Arafat. „Nu am spus asa ceva. Nici Nicolae Banicioiu, nici Raed Arafat nu au venit la mine. In general, reprosurile trec pe langa mine. Nu am discutat asa ceva cu grupul Colectiv, dar am discutat despre problema transferurilor in strainatate ale marilor arsi. Este adevarat ca procurorii au solicitat documente legate de victimele de la Colectiv, insa nici nu am vazut ce s-a trimis deoarece a fost treaba Juridicului si a Secretariatul General”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii

Nici Raed Arafat nu recunoaste nimic.

-Domnule Arafat, e adevarat ca i-ati reprosat ministrului Sorina Pintea faptul ca a trimis la instanta documente legate de cazul Colectiv fara sa va anunte?

-De ce nu o intrebati pe doamna ministru Pintea de asa ceva?

-O intrebam si pe doamna ministru, insa doream si pozitia dumneavoastra in acest caz.

-Daca conteaza pozitia mea… raspunsul este categoric NU! Seara buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri