Caută
Close this search box.

Ce AS în mânecă are Ludovic Orban pentru a trece noul guvern prin Parlament

Ludovic Orban

Ludovic Orban are un as în mânecă pentru ca noul guvern, format în jurul PNL, să fie votat de Parlament.

„Vom purta consultări cu toate formaţiunile politice cu care am colaborat atât de bine în asigurarea succesului moţiunii de cenzură, după un calendar pe care încă nu l-am definitivat, dar care în curând va fi definitivat. (…) Astăzi, în Biroul Executiv, am hotărât echipa de negociere, atât echipa de negociere la nivel instituţional, atât echipa de negociere la nivelul fiecărei Camere a Parlamentului”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a indicat că vor exista negocieri instituţionale, dar şi individuale şi cu parlamentari independenţi, din grupul minorităţilor şi din PSD.

Întrebat cum va convinge Pro România şi ALDE să voteze viitorul Guvern, el s-a declarat convins că va avea „discuţii benefice” şi cu aceste formaţiuni.

„Am colaborat pentru moţiunea de cenzură. Sunt convins că vom avea discuţii benefice cu toate formaţiunile politice pentru susţinerea unei variante benefice pentru România”, a spus Orban.

„Normal că nu poţi să incluzi în programul de guvernare lucruri care pot să determine anumite formaţiuni să nu te voteze”, a mai afirmat preşedintele PNL.

El a precizat, potrivit Agerpres, că PNL susţine ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, existând un proiect legislativ al liberalilor în acest sens. De asemenea, Orban a menţionat că PNL a înaintat în Parlament un proiect de lege pentru desfiinţarea Secţiei speciale pentru magistraţi.

Preşedintele liberalilor a spus că, şi în privinţa recursului compensatoriu, PNL a înaintat un proiect de lege de abrogare a acestor prevederi. El s-a declarat convins că există şanse foarte mari de a obţine o majoritate parlamentară pentru învestirea Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri