Caută
Close this search box.

Ce spune Ludovic Orban despre începuturile apropierii dintre preşedintele Klaus Iohannis şi PNL

ludovic orban

Liderul liberal Ludovic Orban a relatat că s-a bucurat enorm când Klaus Iohannis a decis să se înscrie în PNL şi l-a susţinut să devină preşedinte al formaţiunii politice, retrăgându-se din cursa internă.

Orban le-a transmis membrilor PNL că la prezidenţiale au obligaţia faţă de români să facă o campanie aşa cum nu au făcut niciodată, pentru ca acesta să câştige un al doilea mandat.

„M-am bucurat enorm atunci când Klaus Iohannis s-a hotărât, după un parteneriat pe care l-am avut, să devină membru al Partidului Naţional Liberal şi, deşi atunci când s-a hotărât să candideze la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, eram şi eu înscris în competiţie, am luat decizia să mă retrag şi să-i susţin candidatura dintr-un motiv foarte important, pentru că atunci aveam nevoie de un candidat la preşedinţia României şi Klaus Iohannis, în 2014, deşi aproape nimeni nu se aştepta, a reuşit să câştige o bătălie cu un adversar care a avut totul la dispoziţie în momentul respectiv”, a declarat Orban, de la tribuna Adunării regionale a organizaţiilor PNL Regiunea Centru.

Acesta a subliniat că motivul pentru care s-a bucurat la acel moment este că Braşovul său natal şi Sibiul sunt oraşe gemene.

„De ce m-am bucurat? Pentru că Braşovul şi Sibiul le numesc un fel de oraşe gemene, în Braşov şi în Sibiu istoria a curs extrem de asemănător. În Braşov şi în Sibiu găseşti civilizaţia europeană, care a fost construită de saşi, de români, de maghiari într-un concert şi într-o armonie multietnică.

În Braşov şi în Sibiu este, de fapt, inima României, pentru că aici s-au intersectat toate drumurile. Aici, practic, s-au întâlnit toate curentele, toate ideile, toate valorile şi Braşovul şi Sibiul au, în sine, o matrice extrem de importantă, care conţine toate elementele de identitate care pun bazele României”, a afirmat liderul PNL.

El le-a cerut liberalilor să facă pentru Iohannis o campanie cum nu au făcut niciodată.

„În 2014 am ales preşedintele României, Klaus Iohannis. Din păcate, în 2016 a ajuns la putere cel mai rău, cel mai lipsit de respect faţă de oameni şi cel mai slab şi prost înzestrat, PSD, care şi-a bătut joc de România în ultimii trei ani de zile. La capătul a trei ani de luptă trebuie să declarăm un lucru clar: preşedintele Klaus Iohannis şi Partidul Naţional Liberal au învins decisiv PSD ieri.

Avem de dat cea mai importantă bătălie din toate cele trei bătălii pe care trebuie să le câştigăm în acest an şi în anul 2020, bătălia pentru realegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, avem obligaţia faţă de fiecare român ca fiecare dintre noi, liberalii, să facem o campanie cum nu am făcut niciodată şi să ne asigurăm că preşedintele Klaus Iohannis, temelia pe care se poate construi o Românie puternică, o Românie normală, o Românie dezvoltată, să fie o certitudine în data de 24 noiembrie 2019”, a mai afirmat Orban.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat, la rândul său, că e mândru de colegi, care sunt curajoşi şi îşi asumă guvernarea ţării.

Totodată, el a promis că PNL va asigura cea mai transparentă guvernare, va fi prima „care va ţine la curent românii cu tot ceea ce se întâmplă în măruntaiele Palatului Victoria”.

Conform prim-vicepreşedintelui PNL Raluca Turcan, în Parlament „deja se conturează o majoritate”. „Azi este ziua întâi când ieşim la lumină şi scăpăm de întuneric (…), după cea de ieri, cea mai tensionată din viaţa mea şi din istoria din ultimii 30 de ani ai Parlamentului, când Guvernul ‘ciuma roşie’ Dăncilă a devenit istorie”, a afirmat ea.

Preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a spus că „de câte ori PSD a fost la guvernare, Transilvania a avut numai de suferit”, administraţiilor locale de altă culoare politică fiindu-le tăiate fonduri, punându-li-se beţe în roate. „De ce? Aici, administraţia liberală are performanţe, în pofida piedicilor de la Bucureşti”, a adăugat el.

Deputatul Florin Roman a afirmat că Adrian Veştea a avut curajul şi, conform unora, a avut nebunia să ridice un aeroport cu fonduri locale, „în timp ce biata Dăncilă nu a făcut nici măcar un spital pe hârtie”.

Roman i-a transmis lui Klaus Iohannis, că „este un preşedinte cool, normal, dintre oameni normali, iubit de toţi liberalii”, iar social-democraţilor, ca „măcar o dată să se ţină de cuvânt” şi „să meargă până la capăt cu Dragnea”, la puşcărie.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri, alături de membri ai conducerii PNL, la Adunarea regională a organizaţiilor partidului din regiunea Centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri