Caută
Close this search box.

Ce vrea procurorul Codruţ Olaru să facă din Secţia Specială de investigare a magistraţilor

codruţ olaru

Procurorul Codruţ Olaru a anunţat, în plenul CSM, că a depus la registratura Consiliului un set de propuneri pentru modificarea formatului Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Între propunerile lui Olaru se află și eliminarea prevederii prin care Secția specială este competentă în toate dosarele în care este investigat un magistrat, articol criticat și de ministrul Justiției, Ana Birchall.

Una dintrele propunerile lui Codruț Olaru este și aceea ca SIIJ să devină în totalitate o structură în cadrul Parchetului General, aflată în conducerea directă a procurorului general.

„Pe 10 octombrie, am înregistrat la registratura Consiliului, în nume personal, un set de propuneri de modificare a formatului actual al SIIJ. Propuneri pe care le-am comunicat şi colegilor procurori cu ocazia întâlnirii de la Constanţa, propuneri care în esenţă, cred eu, acoperă cea mai mare parte a criticilor pe care noi, între noi, le-am avut până în acest moment.

Cred că este nevoie ca SIIJ să devină totalmente o structură în cadrul Parchetului General, aflată în coordonarea, conducerea directă a procurorului general. Cred că abilitatea în selecţia procurorilor pe linia de execuţie să aparţină plenului în totalitatea sa – fără să mai facem ale permutări de 3 plus 1, 3 plus 2.

Am propus desfiinţarea şi eliminarea acelui text de lege care definea procurorul ierarhic superior, cu criticile de rigoare – să ne limităm doar la posibilitatea dosarelor preluate de la DNA, DIICOT, care pot fi ulterior infirmate de procurorul şef. Şi, evident, aspecte privind retragerea articolului 2 (privind competenţa Secţiei – n.r.), retragerea căilor de atac (…)”, a precizat Olaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri