Caută
Close this search box.

Cele 10 voturi esențiale: Cine sunt parlamentarii care au pus umărul la căderea Guvernului Dăncilă

camera deputaţilor

Dintre cele 238 de voturi în favoarea moțiunii de cenzură, 10 au provenit din afara opoziției: cele mai multe de la deputații minorităților naționale, dar posibil și de la parlamentari PSD sau foști PSD.

Astfel, 11 dintre cei 16 deputați ai minorităților naționale au votat la moțiunea de cenzură. Ei au votat secret, așa că nu se știe dacă vreunul dintre voturilor lor s-au numărat printre cele 5 exprimate împotriva moțiunii.

Deputații minorităților care au votat au fost: Adnagi Slavoliub, Firczak Iiulius Marian, Ganț Ovidiu, Ghera Giureci Slobodan, Grosaru Andi Gabriel, Longher Victoria, Varujan Pambuccian, Petrețchi Nicolae Miroslav, Popescu Mariana Venera, Stoican Bogdan Alin și Zisopol Dragoș Gabriel.

De asemenea, doi deputați PSD au votat la moțiune: șeful tineretului social-democrat, Gabriel Petrea și Marius Bota, care a fost și semnatar al moțiunii de cenzură.

Nu în ultimul rând, deputatul Mihăiță Găină, finul ministrului Petre Daea, a votat și el la moțiunea de cenzură, document pe care l-a și semnat de altfel.

Și Mihai Niță, un alt deputat neafiliat, fost membru ALDE până săptămâna trecută, a votat la moțiune.

Guvernul a fost demis joi de Parlament, după ce moțiunea de cenzură a opoziției a fost adoptată cu 238 de voturi ”pentru” și 5 voturi ”împotrivă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri