Caută
Close this search box.

CTP, despre filmarea din COLECTIV: Carnagiu medieval. Oamenii în uniformă umblau ca niște găini cu capul tăiat

CTP a comentat înregistrarea, publicată joi, de la operațiunea de salvare după incendiul din Colectiv, pe care a numit-o un „spectacol de carnagiu medieval”.

Cristian Tudor Popescu a remarcat, printre altele cum „un ins în civil, la costum cu cravată, dă mâna cu un șef de la pompieri printre morți”.

„Eu nu am uitat ieșirea domnului Raed Arafat de atunci. Raed Arafat a fost preocupat să ne spună că intervenția de salvare a decurs impecabil și că infecții nosocomiale sunt și în spitalele din Occident.

Raed Arafat încerca să ascundă din discurs, de atunci, ceea ce s-a întamplat. Mi se pare, pe cale de consecință logică, normal să ascundă filmul acesta.

După tot ce am văzut, nu pot închide decât în această frază: o imagine a unei Românii lipsite de apărare.

Un român, un simplu cetățean, simte că are mai multe șanse de supraviețuire dacă e aruncat gol într-o junglă ecuatorială, decât dacă e pus într-o situație critică, periculoasă, în România.

Nu pot decât să adaug niște observații așa cum mi-au venit în minte:

Un pompier deschide un oblon al mașinii de pompieri, se uită înăuntru și-l închide la loc. După care o ia spre dreapta, se răzgândește, și o ia spre stânga.

Diverși inși umflați în uniformă care arată cu degetul sau arată drumul așa, ca Ceaușescu sau Kim Ir-sen, încolo și încoace.

Un ins în civil, la costum cu cravată, dă mâna cu un șef de la pompieri, printre morți.

O grămadă de oameni în uniformă au știut despre ce s-a întâmplat aici. Nu e vorba doar de responsabilii oficiali de la ISU și IGSU.

Este vorba de toți oamenii care au participat la acest spectacol de carnagiu medieval, care, vreme de patru ani de zile, au purtat asta în minte și în suflet, dacă au așa ceva, fară să scoată un cuvânt.

M-au zguduit paleții de lemn pentru marfă la mall pe care au fost cărați unii dintre cei răniți. E posibil ca un astfel de suport să îl omoare pe omul respectiv, dacă el are o fractură sau o rană gravă.

Toți oamenii în uniformă par niște impostori travestiți, dintr-o operetă neagră, se învârt de colo-colo ca niște găini cu capul tăiat.

Raed Arafat vorbește la telefon. Stă la 10 metri de ieșirea de unde ies morții și el vorbește la telefon, în loc să încerce să organizeze ceva în haosul ala pe care îl vedea foarte bine.

Piedone se uita ca râma-n piatră, se uita în stânga și dreapta”, descrie tabloul CTP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri