Caută
Close this search box.

CTP, devastator: Sufletul PSD-ului așa arată, oamenii ăștia se detestă până la ură între ei

ctp

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat stenogramele din ședința PSD, organizată la o zi după căderea Guvernului, în care liderii social-democrați s-au certat și s-au jignit.

În timp ce Claudiu Manda se întreba cine plătește pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale, Marian Oprișan declara că, atunci când cauți pe Google „proasta României”, la rezultate apare „Viorica Dăncilă”.

PSD este partidul care are două maxime, două performanțe. Atunci când are un lider, el este de obicei un lider autoritarist, dacă nu chiar totalitar, nu-i suflă nimeni în ciorbă. Câtă vreme este în funcție, PSD e un model de slugărnicie, de servilism, de omagii care se aduc conducătorului, nu crâcnește nimeni, rar se aude câte o voce pe la margini.

În schimb, când respectivul pică de pe cal, PSD își atinge cealaltă mare performanță – cruzimea, cinismul cu care îl atacă pe fostul lider căzut de pe cal. Asta se face în spatele ușilor închise, lecția de la Partidul Comunist că nu se iese în exterior este bine învățată” a spus Cristian Tudor Popescu.

Ceea ce mi-a dat un fior, în stenogramele acestea, e preocuparea acestor oameni. Ei au fost înfrânți la vot în acest moment și, în loc să vezi acolo o discuție despre «De ce am fost înfrânți? Unde am greșit, în raport, în ultimă instanță, cu cetățenii, pentru că suntem în campanie electorală?», au dat totul pe spinarea trădătorilor și preocuparea lor este cum să mințim, cum să speriem și cum să prostim mai bine masele în continuare. Fiecare vine cu soluția lui în această direcție, dar acesta este obiectivul”, a continuat CTP.

De asemenea, rezultă de aici un soi de un spațiu lăuntric al PSD dintotdeauna, o să râdeți dacă l-aș numi suflet. Sufletul PSD-ului așa arată, oamenii ăștia se detestă până la ură între ei, merg întotdeauna pe sistemul haitei de lupi. Trebuie să te uiți în față și să mai arunci din când în când o privire peste umăr, pentru că s-ar putea să fii atacat din spate. Acestea sunt relațiile dintre ei, ascunse sub zâmbete și pupături în aer.

În momente critice ca acesta apar la suprafață. «Proasta României», spune dl Oprișan. Dar mai spunea dl Oprișan «proasta României» dacă moțiunea nu trecea? Cum ar fi arătat aceste stenograme, dacă moțiunea nu trecea? Dl Oprișan ar fi spus că d-na Dăncilă este cea mai femeie bărbată a partidului, «mergem strâns uniți cu dânsa»”, a continuat el.

Cristian Tudor Popescu spune că, deocamdată, PSD nu se rupe.

Se așteaptă mișcarea din partea cealaltă, a președintelui Iohannis cu PNL și cu guvernul pe care îl va numi, după cum ne-a spus, până marți, cel târziu. E firesc ca PSD să aștepte mișcarea asta la cotitură. În funcție de forța soluției pe care o va prezenta Iohannis împreună cu PNL se vor desfășura lucrurile și în PSD.

Dacă prezintă o soluție solidă, atunci într-adevăr Dăncilă are mari probleme, pentru că și așa e greu ca Dăncilă să mai intre în turul 2, sunt realiști. Apar îndoieli dacă să mai investească în ea, de unde și replica d-lui Manda, vi-l amintiți cum roia în jurul d-nei Dăncilă, mai lipsea să facă gru-gru, ca guguștiucii, în jurul ei. Și acum zice: cine plătește sâmbătă lansarea? Totul depinde de replica din partea Cotroceniului și PNL-ului acum”, a explicat CTP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri