Caută
Close this search box.

Culegătorii de ciuperci români i-au SPERIAT pe localnicii unui sat din Franța

De câteva zile, vehicule înmatriculate în România străbat comuna. În ele, culegători de ciuperci, printre care și copii. Sunt așezate corturi la intrarea parcului zoologic, în condiții sanitare deplorabile.

Primarul a luat o decizie care interzice camparea neautorizată, relatează L’Est Republicain.

Săptămâna trecută, mai erau câteva corturi, la marginea pădurii, cu vetre ici și colo. Agățate în copaci, câteva haine puse la uscat, sticle pe masă, coșuri de gunoi pline.

“Am fost alertat de turiști, care se plâng. Persoanele acelea își fac nevoile în pădure. E hârtie higienică peste tot. Când m-am dus acolo, ardea un foc înalt de câțiva metri. E foarte periculos”, recunoaște Benoît Miège, primul oficial din Fougerolles.

El a numărat mai multe vehicule și cel puțin 30 de persoane la fața locului. “I s-a povestit că duminică au fost ciocniri cu vânătorii”.

De mai multe zile, el culege mărturii ale locuitorilor exasperați din Fougerolles. Ei spun că au întâlnit indivizi care fac un adevărat jaf, culegând ciupercile, în special mânătărci, în pădure. “Împreună cu Saint-Valbert, noi deținem peste 150 ha de pădure”.

Apoi, tonul a mai crescut. “Țăranii m-au avertizat că vor să-i gonească cu furcile”. Primarul a avertizat Jandarmeria și Oficiul Național al Pădurilor despre aceste culegeri care seamănă a jaf.

Greutatea fixată de decizia prefecturii nr. 121 din 19 decembrie 1990 limitează cantitatea culeasă la 2 kg pe zi de persoană. Dar nu e ușor să surprinzi persoanele în flagrant, într-o comună care are 140 de drumuri.

Simțindu-se lipsit de mijloace, Benoît Miège a dat o decizie care interzice camparea ilegală, bivuacul și focul deschis. Practica acestei campări ilegale este un pericol pentru floră și faună și poate aduce daune riveranilor.

Folosirea de reșouri și grătare este strict interzisă atât ziua, cât și noaptea, pe tot domeniul public și privat din comuna Fougerolles-Saint-Valbert. Picnicul este autorizat sub rezerva expresă a respectării faunei și florei. Orice lăsare de resturi sau degradare a mediului sunt strict interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri