Gheorghe Stan, fostul șef al Secției Speciale, a retras contestația făcută de DNA după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis înapoi dosarul în care era judecată Mihaiela Iorga Moraru, fost procuror anticorupție, în prezent procuror la SIIJ.

În februarie 2018, Mihaiela Iorga Moraru a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești, fiind acuzată că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Florian Walter, atunci când acesta era urmărit internațional, să scape de o anchetă de criminalitate organizată în care era cercetat de DIICOT.

Rechizitoriul a fost declarat nul din cauza incompatibilității procurorului DNA Laura Bucică, care îl anchetase pe Walter în aceeași speță, pe vremea când era procuror la DIICOT.

DNA a făcut contestație la decizia ÎCCJ, iar procesul a intrat din nou pe rol. Doar că în 5 iunie 2019, Gheorghe Stan, șeful SIIJ, a preluat dosarul de la DNA și a cerut instanței anularea contestației făcute de procurorii Anticorupție, deși ÎCCJ nu își motivase încă decizia.

Șeful SIIJ susținea că încheierea ÎCCJ este ”legală, temeinică, având un puternic suport probator”, deși motivarea judecătorilor a venit trei luni mai târziu, în cursul săptămânii trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here