Viorica Dăncilă si Partidul Social Democrat cer judecatorilor sa anuleze contractele de inregistrare a domeniilor de internet vioricadancila.ro, dancilaviorica.ro si dancila.ro, iar aceste domenii sa fie transferate pe numele premierului, „spre exclusiva detinere si folosire”.

Un proces fara precedent in lumea politica din Romania, in care seful Guvernului cheama in judecata Romarg, principalul furnizor de servicii de gazduire de tip shared si inregistrare domenii din Romania, si Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica – (ICI) Bucuresti, scrie jurnalistul Ionel Stoica, pe Ziare.com.

Premierul vs. subordonati

Acest institut se afla de la inceputul anilor 2000 in subordinea Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, deci in subordinea Guvernului. ICI Bucuresti detine Registrul de Domenii RoTLD, unde se poate verifica daca un domeniu exista sau nu, iar daca nu apartine deja cuiva poate fi „inchiriat”, costul fiind de 14,28 de euro/an.

Daca plata nu este efectuata, el devine din nou disponibil si poate fi inregistrat de catre o alta persoana.

Viorica Dăncilă si PSD sunt reprezentanti in acest caz de casa de avocatura „Mocanu si Asociatii”. Societatea a fost coordonata timp de un deceniu de avocatul Viorel Mocanu, fostul agent guvernamental al Romaniei la CEDO si fost consilier onorific al ministrului Sanatatii, Sorina Pintea.

Viorel Mocanu si-a dat demisia din functia de agent guvernamental, dupa ce mass-media a dezvaluit ca a pus concluzii favorabile lui Liviu Dragnea, in procesul de la CEDO, in defavoarea statului roman, pe care il reprezenta.

Care sunt solicitarile

Trei lucruri cer Viorica Dăncilă si PSD la Tribunalul Bucuresti:

– Nulitatea contractelor de inregistrare si folosire a domeniilor de internet vioricadancila.ro, dancilaviorica.ro si dancila.ro de catre persoanele care le detin in acest moment si interzicerea folosirii numelui Viorica Dancila de catre Romarg si ICI Bucuresti;

– Obligarea Romarg SRL sa transfere Vioricai Dăncilă spre exclusiva detinere si folosire a celor trei domenii, „dar si a altor domenii ce au in componenta numele meu”;

– Obligarea celor doua parti la plata cheltuielilor de judecata.

„Au folosit abuziv numele meu”

Potrivit cererii de chemare in judecata, Dancila ar fi aflat din presa despre faptul ca unele site-uri sau domenii folosesc numele sau.

„Subsemnata in calitate de titulara de drept a numelui de Vasilica-Viorica Dăncilă, dobandit pe cale naturala in mod legal, cunoscuta publicului larg si doar prin forma prescurtata de Viorica Dancila, atat pe plan national, cat si pe plan international, invederez faptul ca, inregistrarea in spatiul virtual, pe internet, a unor domenii, site-uri cu numele meu, astfel cum au fost ele indicatul in petitul actiunii, de catre unele persoane fizice, fara ca acestea sa aiba acceptul meu, constituie o forma ilicita de utilizare abuziva a numelui meu”, sustine Dăncilă, in cererea de chemare in judecata.

„Numele este asociat cu cele trei functii”

In acest moment, cele trei site-uri sunt blocate sau suspendate. Premierul sustine ca ele au fost create pentru a-i denigra imaginea sa si a PSD, dar si pentru a crea confuzie.

„Subsidiar se adauga faptul ca din perspectiva politica, diplomatica, juridica si sociala, in momentul actual, numele Viorica-Vasilica Dăncilă/ Viorica Dăncilă, data fiind notorietatea de care se bucura, depaseste granita doar a unui drept fundamental personal nepatrimonial pe care il detin, deoarece acesta este asociat implicit, cu cele trei functii: a) cea de Prim-Ministru al Romaniei- Inalt Demnitar; b) cea de Presedinte al PSD; c) cea de candidat la Presedintia Romaniei din partea PSD pentru alegerile din noiembrie 2019, toate acestea convertind irevocabil dreptul intr-o veritabila marca notorie,” mai explica Viorica Dăncilă.

Cand „s-au dat” site-urile

Premierul explica ca dupa ce a accesat site-ul RoTLD (Romania Top Level Domain), platforma destinata rezervarii domeniilor pe internet, a observat ca cele trei site-uri fusesera inregistrate de Romarg in beneficiul unor persoane fizice:
– dancila.ro – din 26 octombrie 2018;
– vioricadancila.ro – din 7 iunie 2019;
– dancilaviorica.ro – din 24 iulie 2019.

„Aceste contracte prin care s-a permis utilizarea numelui meu sunt lovite de nulitate absoluta, intrucat sunt incheiate cu incalcarea mai multor dispozitii legale instituite, inclusiv ocrotirea unui interes general, nu doar unul personal, nepatrimonial”, sustine Viorica Dăncilă.

32 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =