Preşedintele PLUS Dacian Cioloş afirmă că Alianța din care face parte poate intra „mâine” la guvernare, dar pe proiecte politice, nu „pe cârpeli și înțelegeri pe termen scurt”.

„Ar fi oportunism să intrăm într-o guvernare care nu are niciun fel de susținere”, îl completează Dan Barna, conform Mediafax.

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a spus, duminică, la Iași, că în acest moment nu vede proiecte politice, în timp ce Alianța USR – Plus asta oferă.

„De asta are nevoie România, nu de cârpeli și de înțelegeri pe termen scurt. (…) Nu ne este teamă să ne asumăm acest lucru mâine, intrăm la guvernare dacă e cazul, dar să avem condițiile să ne punem în aplicare obiectivele. Dacă am avea susținere în Parlament pentru obiectivele noastre politice, eu unul mi-aș asuma această responsabilitate. Vi se pare că e cazul în Parlamentul actual? Vi se pare că se discută de obiective politice?”, a spus Cioloș.

În opinia acestuia, „să spui că vei constitui o majoritate e o iluzie”.

„Cu cine? Cu partea din PSD care a votat pentru legile Justiției, împotriva statului de drept? Cu partea din PSD și din ALDE care a împărțit bani ca să își mențină susținerea locală? Ca să închei: da, eu unul sunt gata să îmi asum guvernarea pe un program foarte clar pentru care vreau să am certitudinea că există susținere în Parlament. Fără susținere, acel Parlament trebuie să plece”, a spus Cioloș.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a reiterat la Iași ideea potrivit căreia România poate ieși din criza politică doar prin alegeri anticipate.

Barna a spus că premierul desemnat, Ludovic Orban, a fost deschis la obiectivele prezentate de Alianța USR – Plus.

105 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =