Dan Mihalache, ambasador al Romaniei in Marea Britanie si fost sef al cancelariei lui Klaus Iohannis, a avut o aparitie surprinzatoare, luni seara, la Antena 3. Mihalache s-a inteles perfect cu Bogdan Chirieac, perezent si el in studio, cei doi deplangand violenta din societate.

„Nu trebuie sa evit sa fac o poza cu Chirieac ca sa nu creada vreun domn de la USR, PMP ca sunt un deviationist de stanga care sa fie crucificat”, a spus Mihalache la Antena 3, in timp ce Chirieac zambea satisfacut.

„Oamenii trebuie sa aiba un dialog, sa ramana in relatii de civilitate. E nevoie de un minim consens, este nevoie de un minim dialog. Gandim diferit, dar nu ne injuram.

Toata cantitatea de ura care s-a acumulat in societatea romaneasca, de la nivel politic, se duce si in straturile mai profunde ale societatii. Oamenii nu mai au nevoie de dialog, au resentimente foarte mari, cauta vinovati si o sa ajungem o societate profund schizoida”, a mai spus Mihalache, repetand aproape identiv tezele de la Antena 3.

Chirieac i-a dat dreptate. „Suntem deja o societate schizoida, violenta din zona online a coborat in strada, cel mai bun exemplu este 10 august”, a spus Chirieac.

„Eu mi-as fi dorit ca ultimii patru ani sa arate diferit”, a completat Mihalache.

Chirieac a sarit apoi sa il apere pe Mihalache, criticat recent pentru ca a fost de partea Rovanei Plumb cand ii era constestata nominalizarea pentru functia de comisar european. „Un apel la ratiune i-a scos pe multi din minti”, a declarat Chirieac.

„Nu inteleg de ce noi ca tara trebuie a fim varful prostiei in UE si sa servim altor interese”, a spus Mihalache din nou, referindu-se la vocile care au criticat nominalizarea Rovanei Plumb drept comisar european.

Declaratiile lui Mihalache, surprinzatoare avand in vedere faptul ca a fost sustinator al lui Klaus Iohannis, ar putea fi motivate de faptul ca va fi chemat inapoi in tara.

„Voi redeveni analist politic dupa ce voi fi lasat somer de cineva. Nu m-am nascut ambasador”, a spus Mihalache misterios, referindu-se la viitorul sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here