Viorica Dăncilă susţine că moţiunea de cenzură nu va trece, iar Guvernul nu va cădea.

”Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Eu cred în responsabilitatea parlamentarilor. Cred că mulţi dintre membrii Parlamenului mâine nu o vor vota”, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, Viorica Dăncilă.

Dăncilă a spus că parlamentarii vor trebui să explice în teritoriu primarilor ce se întâmplă cu finanţările prin PNDL, să le spună pensionarilor de ce au votat împotriva partidului care le-a crescut pensiile, să le spună prietenilor şi rudelor de ce au votat împotriva PSD.

Dăncilă a afirmat, de asemenea, că parlamentarii PSD nu au ajuns în legislativ “pe persoană fizică”.

“Nimic nu va justifica faptul că ai votat pentru o politică de austeritate, pentru a aduce în loc nimic, pentru a duce ţara în instabilitate”, a adăugat premierul, potrivit News.ro.

“Nu este normal ca preşedintele României care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, indiferent de culoarea politică, trebuie să fie preşedintele tuturor.

Vedem un abuz pe care nici măcar Traian Băsescu nu şi l-a permis: preşedintele se compotră ca un lider de partid, nu este normal. Vrea al doilea mandate, vrea «Guvernul meu» şi vrea şi «Parlamentul meu»” a spus Dăncilă.

Aceasta l-a acuzat pe şeful statului că a uitat de separaţia puterilor în stat.
Premierul a afirmat, de asemenea, că mulţi dintre parlamentari au discutat cu ea înainte de moţiune şi ”mulţi dintre aceştia erau preocupaţi de proiectele primarilor, la nivel local”.

“Am discutat şi mulţi au înţeles. M-a sunat un deputat, chiar cu câteva ore înainte, şi-mi spunea: «Am vrut să votez moţiunea, m-au sunat soţia, prieteni, mi-au spus că nu fac acest lucru». De aceea, cred că vor fi mulţi care mâine vor da dovadă de responsabilitate”, a spus Dăncilă, precizând că este vorba despre un parlamentar care a semnat moţiunea.

Liderul PSD a spus că parlamentarii partidului pe care-l conduce vor intra în sala de plen joi, când se discută moţiunea, că vor asigura cvorumul, dar nu vor vota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =