Caută
Close this search box.

Democraţii vor soma Casa Albă să le furnizeze documente legate de Ucraina

donald Trump

Democraţii din Congresul american, responsabili cu ancheta în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donald Trump, au anunţat că vor trimite o somaţie pentru a obliga Casa Albă să le pună la dispoziţie documente legate de contactele administraţiei cu Ucraina, informează AFP şi Reuters.

Ei precizează că vor emite în mod oficial vineri o somaţie pentru livrarea acestor documente, în situaţia în care Casa Albă nu se va conforma voluntar.

„Dispreţul flagrant al Casei Albe în faţa numeroaselor noastre cereri de a furniza în mod voluntar documente (…) nu ne lasă o altă alegere decât să emitem această somaţie”, au explicat, într-un comunicat, citat de Agerpres, şefii democraţi ai comisiilor pentru afaceri externe, servicii de informaţii şi supervizarea executivului.

Democraţii au lansat pe 24 septembrie o anchetă în vederea destituirii preşedintelui Trump, pe care îl acuză că i-a cerut omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o discuţie telefonică purtată la sfârşitul lunii iulie, anchetarea fostului preşedinte Joe Biden, unul din favoriţii la învestitura democrată pentru alegerile din 2020, la care miliardarul republican va încerca să obţină un nou mandat.

Donald Trump neagă că ar fi exercitat vreo presiune asupra lui Zelenski şi marţi a denunţat o lovitură de stat din partea democraţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri