Caută
Close this search box.

Deși a avut rezultate negative cu Halep în 2019, Svitolina a jucat cum nici ea nu s-a așteptat

Simona Halep vs. Elina Svitolina, un duel deja clasic în circuitul WTA al ultimilor ani, și-a derulat încă un episod și la Turneul Campioanelor de la Shenzhen. De această dată, câștig de cauză a avut jucătoare din Ucraina, cea care s-a impus cu 7-5, 6-4, ambele seturi fiind adjudecate, după cum se vede, la limită de tie-break-uri. După meciul de miercuri, campioana en-titre a acestui turneu care încheie sezonul s-a declarat ea însăși surprinsă de evoluția ei atât de consistentă.

Svitolina, surprinsă de evoluția din meciul cu Simona Halep: ”Nici eu nu mă așteptam să joc așa bine”

La Shenzhen, între Simona Halep și Elina Svitolina s-a consumat cel de-al nouălea episod al acestui clasic din circuitul WTA. Ușor favorită pe hârtie, după evoluția bună cu Bianca Andreescu, Halep nu i-a făcut față Svitolinei. După meciul din China, chiar Elina a declarat că nu se aștepta să se prezinte atât de bine la meciul cu Simona.

”Cred că mulți oameni au fost surprinși de jocul de azi. Chiar și eu am fost surprinsă pentru că am jucat așa de bine. Să fiu sinceră, loviturile de azi le executam în anii mai de dezvoltare în tenis. Am executat multe slice-uri. A funcționat bine pentru mine la acea vreme, deși antrenorul meu de atunci ura aceste lovituri. Dar în meciul de la Shenzhen, o astfel de lovitură mi-a adus un punct extrem de important. Cine știe, pe viitor poate mă va ajuta din nou.”, a spus Halep.

Până la meciul de la Shenzhen, Elina Svitolina înregistrase rezultate dureroase contra Simonei Halep în 2019. Mai întâi a fost semifinala de la Doha din februarie. Deși a condus cu 4-1 în decisiv, ucrainianca s-a văzut învinsă în cele din urmă cu scorul de 6-4. Și mai mare a fost dezamăgirea Elinei la Wimbledon. Tot în penultimul act, Halep i-a administrat un 7-5, 6-3 care a oprit-o din cursa către prima finală de Grand Slam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri