Caută
Close this search box.

DIICOT, dosar pentru abuz în serviciu pentru FALSIFICAREA jafului forestier

diicot

DIICOT a deschis un dosar pentru abuz în serviciu și comunicare de informații false care pun în pericol siguranța națională pentru falsificarea jafului din păduri.

Tăierile ilegale din pădurile României au devenit, în ultimele săptămâni, cel mai important subiect de pe agenda publică. Și în timp ce statul lasă impresia că e depășit de dimensiunea acestui fenomen, ies la iveală informații care arată că instituțiile responsabile știu exact cât lemn dispare în mod ilegal din păduri, dar preferă să ascundă informațiile.

Un departament de cercetare al statului român, înființat la presiunea Uniunii Europene, a monitorizat timp de zece ani, după metode științifice certificate la nivel mondial, ce se întâmplă în pădurile României. Rezultatele raportului au scos la iveală dimensiunile dezastrului: în fiecare an, 20 de milioane de metri cubi de lemn dispar din păduri fără forme legale. Cifra e atât de mare încât depășește volumul tăierilor autorizate din toată țara.

Cercetătorii care au întocmit raportul s-au hotărât să rupă tăcerea și acuză că rezultatele prezentate superiorilor au fost îngropate. Raportul a fost făcut public fără a conține cea mai importantă informație: numărul uriaș al arborilor care dispar din păduri.

„Nu au niciun interes ca pădurile României să fie monitorizate, deoarece în incertitudine se pot face tot felul de manevre”, spune unul dintre cercetători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri