Caută
Close this search box.

VIDEO. Dosar DNA. Cuc recunoaște că a întrebat-o pe șefa Tarom „ce parlamentari zboară” în ziua moțiunii

răzvan cuc

Scandalul de la Tarom ia amploare. DNA a deschis un dosar în care vrea să afle dacă ministrul Transporturilor a cerut ținerea la sol a avioanelor Tarom în ziua moțiunii, pentru a bloca votul opoziției. Răzvan Cuc a ieșit la atac într-o conferință de presă, în care a negat acuzațiile, dar a recunoscut că a întrebat de „lista” parlamentarilor care vin la București în ziua moțiunii.

Ministrul Transporturilor susține că nu i-a cerut fostei șefe a Tarom să țină avioanele la sol în ziua moțiunii, ci a întrebat-o doar Răzvan Cuc a confirmat că s-a întâlnit miercuri seara cu Mădălina Mezei, fosta directoare a TAROM, dar a spus că aceasta i-a solicitat întâlnirea. El a negat că i-ar fi cerut reținerea unor aeronave la sol în ziua moțiunii de cenzură.

În schimb, ministrul demis recunoaște că s-a interesat ce parlamentari vin la București, dar spune că a vrut să se asigure că „totul e OK”.

Cu câteva ore mai devreme, directoarea demisă de la Tarom, Mădălina Mezei, a făcut declarații de presă în care a dezvăluit cum a fost pusă de ministrul Cuc să țină avioane la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Mădălina Mezei a declarat că a fost chemată de ministru Cuc care i-a spus că: „Trebuie să anulăm niște curse interne”. Fosta directoare i-a spus acest lucru este imposibil că: „nu suntem stăpâni de sclavi.” Cursele vizate erau cele de Timișoara (două curse), Oradea, Baia Mare, Satu Mare.

După scandalul apărut în presă la adresa TAROM, Premierul Viorica Dăncilă a decis trimiterea Corpului de Control la Ministerul Transporturilor și la TAROM.

Mădălina Mezei, fost director general TAROM, a declarat că a fost chemată luni dimineaţa la DNA, în calitate de martor, după ce aceasta l-a acuzat pe ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, că în ziua moţiunii de cenzură i-a cerut să reţină aeronave la sol.

„Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou cu două zile înainte de moțiune să-mi spună că trebuie să anulăm niște curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor. I-am spus că nu e posibil pentru că nu suntem o companie de sclavi, ci de oameni liberi. Inițial era vorba de 5 zboruri: Timișoara (două), Baia Mare, Oradea, Satu Mare. Mi-a cerut să identific senatorii și deputații aflați la bord, i-am arătat, apoi a spus că mă contactează. (…) A doua zi m-a chemat și mi-a spus că trebuie să amânăm o cursă și i-am spus că nu stă în puterea mea. (…) Mi-a spus că dacă nu pot, să opresc tehnic. Cum aș putea să-i spun directorului tehnic să saboteze compania? I-am spus că nu pot face asta, apoi am plecat. Am contactat serviciul de planificare a zborurilor aeronavelor, m-am asigurat că nu sunt întârzieri pe cursele de Baia Mare și Satu Mare. Am sunat directorul tehnic și comandantul cursei, pe care am încercat să-l previn că dacă acționează în sensul ăsta va răspunde”, a declarat Mădălin Mezei într-o conferinţă de presă.

Video Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri