Caută
Close this search box.

Europarlamentarul român care ar putea deveni comisar european. Un om foarte capabil şi respectat

eurodeputaţii

Publicația Euractiv.com scrie joi, citând o sursă de rang înalt din cadrul Partidului Popular European (PPE), că Partidul Național Liberal din România, care a fost vârful de lance al moțiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului social-democrat de la București, îl va propune pe Siegfried Mureșan, europarlamentar și vicepreşedinte al grupului PPE, pentru preluarea postului de comisar european la Transporturi.

Într-un interviu pentru Euractiv.com, Mureșan a declarat:

„Sub nici o formă președintele Iohannis nu va desemna un premier interimar de la social-democrați. Conducem în sondaje, suntem cel mai mare partid de opoziție și suntem învingătorii din alegerile europarlamentare. Facem totodată campanie președintelui țării (pentru prezidențiale – n.r.) și suntem de departe partidul ce se aliniază cel mai mult cu agenda sa pro-UE”.

Siegfried MURESAN

„Dacă avem majoritatea ca să dăm jos Guvernul, credem că putem găsi de asemenea majoritatea pentru a instala un prim-ministru. Va fi dificil, dar nu va lua mult timp”, a mai spus Siegfried Mureșan, potrivit Hotnews.

Premierul demis Viorica Dăncilă a propus inițial doi foști colegi europarlamentari pentru funcția de comisar european, pe Rovana Plumb și Dan Nica, amintește Euractiv.com. Ambii au fost respinşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri