Caută
Close this search box.

Examenul de rezidențiat, subiect de replici electorale: ”Nu ți-ar fi rușine PSD?”

Premierul Viorica Dăncilă îl atacă din nou pe președintele Iohannis după ce examenul de rezidențiat a fost amânat pentru luna noiembrie, din cauză că guvernul nu are un ministru al Educației, care să semneze ordinul de organizare a testărilor. În același registru, sâmbătă, la Iași, Klaus Iohannis a spus că un astfel de examen național trebuia organizat din timp, nu cu o lună înainte.

Vă asigur că munca profesorilor se bucură de toată aprecierea mea și a guvernului. Firesc ar fi ca domeniul educației să se bucure de aceeași apreciere din partea tuturor. Este trist, însă, când vedem că interese politice sau electorale, culmea, ale unui om venit chiar din rândul profesorilor, pun între paranteze munca altor cadre didactice și a unei generații de tineri gata să pășească în cariera frumoasă de medic”, a afirmat Viorica Dăncilă, cu prilejul Zilei Internaționale a Profesorului.

Președintele Klaus Iohannis a spus că examenul de rezidențiat, care era în noiembrie, trebuia să fie organizat cu cel puțin jumătate de an înainte.

Zice doamna Dăncilă că nu se poate ține rezidențiatul tinerilor medici, apropo de spital, fiindcă nu avem ministru al educației. Dragii mei, acum se organizează rezidențiatul? Când trebuia să fie în noiemrbie. Te apuci de un examen național extrem de important pentru tinerii medici, te apuci n octombrie? Păi nu ți-ar fi rușine PSD? Acest lucru, după părerea mea, ar fi trebuit să fie gata rezolvat, afișat, comunicat, cel târziu în martie, cel puțin cu jumătate de an înainte, să știe tinerii absolvenți ce au de făcut”, a afirmat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri