Caută
Close this search box.

EXCLUSIV. Ecaterina Andronescu, despre moțiune: „Nu cred că a fost un vot împotriva partidului, ci a unor oameni care au făcut niște greșeli”

Înainte de a scrie despre universitarul și profesorul Ecaterina Andronescu e important de prrecizat, pentru cei care – eventual – încă nu știu, că este unul din puținii politicieni ai PSD, dacă nu chiar singurul, care a ajuns în conducerea partidului dar care a devenit membru al acestuia DUPĂ CE AVEA, DEJA, o funcție extrem de importantă. Era secretar de stat pentru învățământul superior, în Ministerul Educației, încă din 1995, iar în PSD, pe atunci PDSR, a intrat un an mai târziu, în 1996. Mai mult, a intrat în acest partid exact atunci când a pierdut alegerile, pentru întâia oară după 1990.

În plus, Ecaterina Andronescu este omul care l-a contrazis și înfruntat pe Liviu Dragnea cu mult timp înaintea arestării acestuia – pe vremea când deținea puterea absolută în PSD – fără să facă din asta vreun titlu de glorie. Mai mult, a avut verticalitatea de a candida chiar și împotriva următorului președinte al PSD, care mai era și premier, Viorica Dăncilă, fără să se teamă că va pierde postul de ministru al Educației. Lucru care s-a și întâmplat, sub pretextul unei declarații „nepotrivite” legate de Alexandra Măceșanu. O declarație deloc nepotrivită de altfel, care nu făcea decât să sublinieze un lucru de bun-simț, pe care îl știm cu toții de când lumea, acela că ar fi mai bine ca tinerii și copiii să evite deplasarea cu mașini de ocazie, neînsoțiți de membri ai familiei.

Joi, după rezultatul votului pentru moțiunea de cenzură, vot care a consfințit căderea Cabinetului Dăncilă și încheierea guvernării PSD începute la sfârșitul lui 2016, profesorul universitar și fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a spus în exclusivitate pentru MagnaNews:

„O moțiune de cenzură este un instrument democratic, care a demostrat că, iată, poate funcționa și în România, în sensul de atrece în Parlament, cum a mai și făcut-o, după toate regulile de bază ale democrației. Acest lucru nu înseamnă nici pe departe sfârșitul unui partid, cu atât mai puțin al unui partid cu tradiția, forța și amploarea PSD. Evident, nici nu poate fi privit ca un moment fericit.

Consider că acum ne aflăm în situația în care trebuie să strângem rândurile și să redevenim un partid de stânga puternic, așa cum am mai fost de atâtea ori, un partid de stânga care să se îngrijească realmente de România și de populația României, o populație care, din nefericire, în mare parte trăiește la limita sărăciei.

Eu cred sincer că votul de astăzi, din Parlament, nu a fost un vot împotriva partidului, ci a unor oameni din partid, care au făcut niște greșeli.

Dacă partidul va strânge rândurile și va analiza cu realism și sinceritate aceste greșeli, are toate șansele de a redeveni acel adevărat și puternic partid de stânga de care are nevoie configurația politică a oricărui stat puternic și democratic.” a subliniat prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri