Caută
Close this search box.

Fetiță de șapte ani, accidentată în pauză, dusă acasă de profesori și lăsată într-o baltă de sânge

Un caz șocant s-a înregistrat într-o școală din Suceava, unde o fetiță de doar șapte ani care s-a accidentat într-o pauză a fost dusă acasă de profesori și lăsată în grija fratelui de 12 ani. Aceasta a fost găsită plină de sânge de părinți și dusă la spital, unde a fost operată. 

Incidentul a avut loc la școala din localitatea Pătrăuți. Fetița s-a lovit în zona inghinală, după ce a căzut pe o bară metalică, însă cadrele didactice nu au sunat la 112, scrie Ziar de Suceava.

Directoarea și profesorii ar fi încercat să o ducă la dispensar, însă nu au găsit pe nimeni acolo și au dus-o pe fată acasă, unde era doar fratele ei, în vârstă de 12 ani.

„Doamna directoare și doamna profesoară mi-au adus-o acasă, nicicum nu au sunat la 112 (…) Un profesor de acolo, Jureschi Radu, mi-a spus că <Eu am fost de serviciu>. Și i-am spus ce mi s-a întâmplat, mi-a făcut copilul meu handicapat. (…) I-am spus că dacă copilul meu l-am adus bun la școală, de ce mi s-a adus copilul meu în două rupt”, a spus Nicolae Jurcă, tatăl fetei, care a făcut plângere la Poliție.

Directoarea școlii din Pătrăuți, Mihaela Grijincu, susține că a dus fetița acasă din cauză că nu a reușit să îi găsească părinții ei.

„Am fost anunțată de colegii mei de incident și m-am deplasat la școală. Fetița, am încercat să comunic, să aflu ce s-a întâmplat, nu voia să comunice deloc cu noi. Am lăsat-o să se liniștească. (…) Am suit-o într-o mașină și am plecat acasă. Acasă, părinții nu erau de găsit. Era un frate mai mare și l-am rugat să deschidă ușa ca să o primească în casă, să o lăsăm în casă. (…) Am lăsat-o acasă cu vecinii care erau acolo, cu frații ei, care erau acolo acasă”, a declarat directoarea școlii din Pătrăuți.

Profesorii s-au scuzat pentru modul în care au procedat spunând că așa au fost instruiți de la dispensar, că nu au personal suficient și că trebuie să aibă grijă și de alți 300 de elevi.

Fata a fost internată la Spitalul Județean Suceava. Ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale și se pare că starea ei de sănătate este bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri