Filipine este ţara cu cel mai mare număr de contagieri cu virusul HIV din întreaga lume, cu 13.384 de noi infecţii în 2018, cu 203 % mai mult decât în anul 2010, potrivit datelor furnizate de Programul Naţiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS), relatează marţi EFE.

„Este ţara cu epidemia HIV cu cea mai rapidă creştere din lume, nu numai în zona Asia Pacific. S-a situat pe primul loc în 2018”, a subliniat director UNAIDS pentru Filipine, Louie Ocampo, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Agerpres.

Aproximativ 37 de milioane de persoane din întreaga lume sunt infectate cu HIV (Virusul Imunodeficienţei Umane) care poate duce la dezvoltarea SIDA, dacă nu primesc tratamentul antiviral adecvat.

Ocampo a explicat că în Filipine există cea mai înaltă creştere a contagierilor cu HIV din 2010, dar, în termeni reali, cifra persoanelor infectate este încă scăzută comparativ cu cea din ţările africane.

În Filipine există 77.000 persoane infectate cu VIH, însă doar 62.029 au fost diagnosticate, potrivit directorului UNAIDS din această ţară, unde anul trecut s-au înregistrat 1.200 de decese legate de SIDA.

El a avertizat că dacă nu sunt luate „măsuri drastice”, în actualul ritm de creştere numărul persoanelor infectate cu HIV în Filipine va ajunge la 201.000 în anul 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =