Florin Iordache a declarat la Digi 24, în timpul unui dialog cu Cosmin Prelipceanu, că este supărat pe colegii care au plecat din partid și care vor vota moțiunea depusă de Opoziție.

Deputatul PSD spune că este convins că Opoziția nu va avea mai mult de 220 de voturi. Iordache a făcut referire și la foștii colegi de guvernare. „ALDE își neagă propria guvernare, vin să voteze împotriva propriului guvern”, a spus deputatul.

Iordache neagă că PSD ar fi pornit la vânătoare de voturi în Parlament, încercând să cumpere parlamentari pe ultima sută de metri.

Cosmin Prelipceanu: De ce este informația, totuși, că sunt oameni cu care ați stat de vorbă și știm și cine sunt ei.

Să vă dau un nume? Este vorba despre parlamentari care au plecat de la PSD și care acum sunt la PRO România și care au stat de vorbă cu dumneavoastră sau dumneavoastră ați stat de vorbă cu ei și le-ați cerut să se întoarcă. I-ați întrebat de ce sunt supărați…

Florin Iordache: Nu…

Cosmin Prelipceanu: Nu căutați parlamentari care să nu voteze la moțiune? Bun, vă întreb altfel. Ce s-a întâmplat de a căzut proiectul dumneavoastră cu votul moțiunii sâmbătă?

Florin Iordache: O parte dintre colegii mei, am văzut, nu au votat, nu au avut cartele, nu au fost prezenți și așa mai departe… Noi ne doream, dacă într-adevăr această moțiune are șanse să strângă 233 de bile, să o votăm cât mai repede. Colegii din Opoziție au spus că sunt pregătiți să o dezbată. Și atunci, regulamentar era așa: să o citim cât mai repede și, tot regulamentar, după trei zile să o dezbatem. Care este problema?

Cosmin Prelipceanu: Aparent problema este că nu ați avut suficiente voturi pentru asta.

Florin Iordache: Nu știu, stați puțin! Una este programul… că noi ne-am dorit o dezbatere și un vot cât mai repede… dacă cei din Opoziție care au inițiat acest demers doreau și susțineau acest demers, trebuia să îl voteze cât mai repede. Dacă este așa cum spun dumnealor.

Cosmin Prelipceanu: Și totuși nu ați reușit să îi convingeți pe ai dumneavoastră.. Nu a existat o mobilizare, nu vă așteptați… Ce s-a întâmplat? A fost un accident? Adică Paul Stănescu să nu știe să voteze?

Florin Iordache: Păi, nu știu… Dintre cei care au votat sau nu au avut cartele ar trebui să vă dea explicații dumneavoastră, nu mie. Eu știu că a fost o serie de colegi care fie nu au avut cartele, au fost prezenți în sală, fie că au votat, s-au abținut și așa mai departe. Dar nu e un accident pentru noi… Pentru noi era să discutăm și să votăm această moțiune cât mai repede. Aici este problema. (…)

Cosmin Prelipceanu: De ce credeți că cei 237 care au semnat nu vor vota toți?

Florin Iordache: Deci… ăăă… sunt colegi care nu au citit suficient… ăăă… cel puțin colegii din ALDE care am văzut că au semnat… ăăă… au fost alături de noi în 3 ani de guvernare… își neagă propria guvernare susținută de 3 ani și acum vin să voteze împotriva propriului guvern, pentru că realizările sau ce s-a făcut bun și rău am făcut împreună cu ei. Dar să vă spun eu dumneavoastră că această diferență între 233 și 237 este foarte mică. (…)

Cosmin Prelipceanu: Colegii de la Digi24.ro au stat de vorbă cu senatorul Emanuel Savin, proaspăt plecat de la dumneavoastră. Și a spus așa: „M-am întâlnit zilele astea cu parlamentari PSD, că suntem colegi în Senat. M-au întrebat de ce sunt supărat. De ce am plecat? Să rezolvăm…”. Cum e?

Florin Iordache: Păi nu știu… ăăă, acuma facem dezbatere pe text? Întrebați-l pe domnul Savin dacă a vorbit. Mă puneți pe mine să interpretez o declarație a domnului Savin…

Cosmin Prelipceanu: Sunteți supărat pe domnul Savin că a plecat?

Florin Iordache: Eu sunt supărat pe toți colegii care nu au rămas în partidul care i-a propulsat în Parlament. Pentru că, dacă acești colegi puteau candida independent, puteau candida independent. Toți colegii care au intrat în Parlament împreună cu PSD mi se părea normal să rămână în partidul care i-a promovat în Parlament.

Cosmin Prelipceanu: Ne explicați de ce ați condus dumneavoastră ședința de ieri și nu a condus-o domnul Ciolacu?

Florin Iordache: Pentru că în ședința de birou Permanent al Camerei eu am fost vicepreședintele de serviciu. Am condus și plenul Camerei și… ăăăă… și votul final de la Cameră și declarațiile, deci era săptămâna mea de servici. Asta e singura explicație.

(Sursa: Digi24)

 

20 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =