Patru ore a stat Gheorghe Dincă în faţa comisiei care l-a expertizat psihiatric. Specialiștii urmează să stabilească dacă Gheorghe Dincă a avut sau nu discernământ când a comis crimele al căror autor a mărturisit că este.

Rezultatul expertizei poate avea urmări dramatice pentru continuarea anchetei: dacă expertiza va dovedi că Dincă nu era conștient de ceea ce face, acesta ar putea scăpa de pedeapsa cu închisoarea, spune avocatul monstrului din Caracal, Claudiu Laschoschi.

”Se discută cu inculpatul, se analizează conduita lui, se încearcă a se stabili dacă a avut discernământ, dacă a avut percepţie cu privire la urmările pe care le produce comportamentul ilicit şi dacă a avut capacitatea de a-şi manifesta voinţa în raport de faptele sale în concret. În condiţiile în care s-ar dovedi că a fost iresponsbil, sigur că nu poate fi condamnat la închisoare. Cu siguranţă ar trebui internat dacă nu are discernământ. Se poate să nu aibă discernământ doar pe momente. Variantele pot fi multe”, a declarat Claudiu Lascoschi, la România TV.