Violențe, vineri seara, la Barcelona, între protestatari și forțele de ordine, care au generat haos. S-au incendiat maşini, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene.

Circa 525.000 de oameni au demonstrat vineri, la Barcelona, împotriva condamnării unor lideri separatişti catalani la pedepse importante cu închisoarea de către justiţia spaniolă pentru rolul jucat de ei în tentativa de secesiune din 2017, a anunţat poliţia municipală, relatează AFP.

Potrivit Reuters, demonstranţi mascaţi au avut ciocniri cu poliţia în centrul Barcelonei. Mulţimea de protestatari a aruncat cu pietre şi recipiente de metal în poliţiştii cu echipament antirevoltă şi au târât containere de gunoi pe principalul bulevard al oraşului, cărora apoi le-au dat foc, potrivit Agerpres.

Poliţia a încercat să-i împingă cu mai multe autovehicule pe protestatari înapoi pe trotuar, dar nu a reuşit.

Alte manifestaţii organizate în tot oraşul pentru a protesta împotriva pedepselor lungi de închisoare primite de liderii separatişti au fost paşnice, notează Reuters.

În urma grevei generale, care a început vineri în Catalonia, au fost anulate zeci de zboruri pe aeroportul din Barcelona, notează DPA. Mulţi pasageri au venit pe aeroportul din Barcelona şi cu şase ore înainte de zborurile lor, relatează televiziunea spaniolă.

Lucrătorii portuari şi angajaţii Seat, subsidiara Volkswagen, au încetat lucrul, iar magazinele lanţului de supermarketuri catalan Bonpreu au rămas închise.

335 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =