Caută
Close this search box.

Hunter Biden îl consilia pe Puiu Popoviciu, în timp ce tatăl său milita împotriva corupției din România

hunter biden

Activitatea juridică a lui Hunter Biden în România ridică noi semne de întrebare cu privire la relațiile sale de peste ocean, scrie NBC News, făcând referire la consilierea juridică pe care fiul lui Joe Biden i-a acordat-o lui Puiu Popoviciu, în timp ce omul de afaceri era acuzat de fapte de corupție, iar tatăl lui Biden milita pentru lupta anticorupție din România.

În ultimul an al administrației Obama, Hunter Biden a călătorit în România pentru a se întâlni cu un om de afaceri acuzat că a orchestrat o afacere imobiliară ilegală. Omul de afaceri era Gabriel ”Puiu” Popoviciu, un magnat român în domeniul imobiliar, care a fost sfătuit la acea vreme de Hunter Biden, fiul vicepreședintelui de atunci, Joe Biden, notează jurnaliștii NBC News.

Serviciile prestate de Hunter Biden pentru Popoviciu în 2016 nu au fost raportate la acea vreme, însă, tot atunci, implicarea lui Joe Biden în România a fost foarte puternică. Vicepreședintele SUA a fost una dintre cele mai puternice voci care au militat împotriva corupției din România și care au cerut guvernului să respecte statul de drept, democrația și să continuie lupta anticorupție.

Activitatea lui Hunter Biden de peste ocean – în primul rând în Ucraina și China – a devenit un subiect important al campaniei prezidențiale pentru Trump care, împreună cu avocatul său Rudy Giuliani, încearcă să demonstreze că relațiile internaționale cultivate de rivalul său politic ajung în sfera corupției.

În iulie, Trump a cerut noului președinte ucrainean să înceapă o anchetă referitoare la activitatea lui Hunter Biden în privința unei companii de gaze ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri