Caută
Close this search box.

Încă o VICTIMĂ a mafiei pădurilor. Director ROMSILVA: Printre angajaţi pot fi şi câţiva mână-n mână cu hoţii de lemne

Încă un pădurar a fost bătut cumplit. De data aceasta, s-a întâmplat la Moldoviţa, în Suceava.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a transmis, vineri, că apreciază solidarizarea ONG-urilor de mediu cu silvicultorii, după ce încă un pădurar a murit în timpul serviciului și arată că, în ultimii cinci ani, s-au înregistrat 185 de agresiuni ale personalului silvic.

Directorul ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, a declarat la Digi24 că pădurarii sunt oameni dedicaţi, în general. Câţiva, probabil, au ales tabăra greşită:

„Nu am o statistică în acest sens. Încă de când lucram în teritoriu am verificat și eu câte condamnări s-au dat pentru furtul de lemne și se pare că aceste condamnările au fost destul de puține.

Era o slăbiciune și o vulnerabilitate a sistemului, a probatoriului. Pentru că furtul de lemne din pădure este uneori greu de dovedit și vă spun de ce. Este fapta săvârșită de unu la unu, văzută de puțină lume.

Aici este o slăbiciune a noastră, în tranziția de la epoca de dinainte de 1989 și cea a democrației, în care de foarte multe ori, vorba funcționarului public nu a cântărit suficient de puternic și era vorba infractorului împotriva pădurarului. Și de foarte multe ori instanțele dădeau credit oamenilor care nu puteau să dovedească.”

Întrebat dacă știe de cazuri de pădurari care sunt mână în mână cu hoții de lemne, Gheorghe Mihăilescu spune că nu are dovezi concrete.

„Nu am dovezile concrete. Dar sunt indicii că pe alocuri, anumiți colegi de-ai noștri au ales o tabără greșită”, a spus șeful Romsilva, precizând că totuși, angajații „păzesc pădurea, indiferent de proprietarul ei” – a statului, sau privată. „Oamenii aceștia sunt dedicați, 99% sunt dedicați”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri