Ioan Mircea Paşcu, fost vicepreşedinte al Parlamentului European, reacţionează ironic după ce europarlamentarul Maria Grapini a afirmat că îi va cere Ursulei von Der Leyen să explice în baza cărui regulament nu nominalizează comisarul pentru transport din partea României, după ce a fost respinsă Rovana Plumb.

„Deja vad cu “ochii mintii” cum tremura doamna Ursula von Der Leyen in asteptarea intrebarii “nucleare” a Mariei Grapini … brrr”, scrie Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a reacționat după declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind nominalizarea comisarului european de către Guvernul Dăncilă.

Klaus Iohannis a spus că se va opune ferm ca o nouă propunere de comisar european să vină din partea Guvernului Dăncilă, motivând că un Guvern demis nu poate să facă o propunere în numele României pentru următorul mandat al Comisiei Europene. Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, pentru DC News, că președintele Iohannis dezinformează.

‘Domnul președinte Iohannis dezinformează. Doamna Ursula von Der Leyen, ca președinte al Comisiei Europene care a fost votată, va avea o mare problemă. La Strasbourg îi vom zice acesteia să explice în baza cărui regulament nu nominalizează comisarul pentru transport din partea României după ce a fost respinsă Rovana Plumb, având o nouă nominalizare din partea Guvernului?!

Poate va dura până în luna ianuarie formarea unui nou Guvern. Este absurd și va trebui să explice în baza cărui regulament face acest lucru. Este o premieră, nu s-a întâmplat niciodată să aștepte două luni pentru a se forma un nou Guvern. Guvernul în exercițiu, care este în conformitate cu legea și Constituția României, funcționează până la numirea unui nou Guvern. Prin urmare, ca de fiecare dată, domnul Iohannis dezinformează.’ a spus Maria Grapini.

Citește și: ALERTĂ! Peşte afumat provenit din România, contaminat cu listeria

71 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =