Caută
Close this search box.

Iohannis a pus gând rău Secţiei Speciale. Ce vrea să facă Preşedintele

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, PSD pentru modificările în ceea ce priveşte legile justiţiei şi a afirmat că a mai rămas de rezolvat chestiunea Secţiei speciale pentru magistraţi.

„PSD a promis marea cu sarea românilor şi când au ajuns la putere s-au apucat să facă ce ştiu ei mai bine, să ocupe funcţii în stat persoane de multe ori incompetente şi ca fiecare dată supuse conducerii pesediste, s-au apucat să destructureze şi să acapareze marile sisteme publice ale României şi ce au realizat?

Au realizat o involuţie a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea şanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-ar fi împiedicat de atâtea ori PSD, să fim în rând cu statele mari ale Europei. Europa ne respectă, ne doreşte. (…) PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens şi acolo am rămas.

Eu am făcut tot ce am putut să facă preşedintele României. Nu-mi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar, dacă tot ne-am uitat la filme video, pe cei doi elefanţi de la început i-am alungat, nici amnistie şi graţiere nu au reuşit, nici Codurile penale nu au reuşit să le strice aşa cum şi-au imaginat.

Să nu credeţi că nu au reuşit fiindcă le-a venit mintea la cap, m-am suit eu în capul lor. Şi legile justiţiei, mai ştiţi de câte ori le-am trimis înapoi în Parlament şi la CCR, nu au ieşit perfecte, dar au ieşit totuşi departe de ce şi-au propus ei.

A mai rămas treaba cu Secţia specială de rezolvat şi o rezolvăm şi pe asta”, a spus Iohannis la Adunarea regională a organizaţiilor PNL Bucureşti-Ilfov, citat de Agerpres.

El a mai spus că „pesediştii chiar au încercat să se răzbune pe români fizic, nu la figurat, la propriu”, amintind de protestele din 10 august 2018 când a susţinut că jandarmii au fost echipaţi pentru „război urban”.

„Românii le-au arătat-o! În 26 mai, românii nu au mai stat acasă, s-au dus la vot şi a câştigat Partidul Naţional Liberal. Acum, dragii mei, haideţi să ne mobilizăm şi pentru prezidenţiale şi pentru locale şi pentru parlamentare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri