Caută
Close this search box.

Iohannis, atac dur la adresa PSD: O piatră de moară legată la gâtul României postdecembriste

iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat că România postdecembristă a avansat atât de puțin în cei 30 de ani de la prăbușirea comunismului din cauza PSD, care trebuie să fie „îndepărtat” de la putere „pentru o lungă perioadă” astfel încât tranziția la democrație să se încheie odată pentru totdeauna.

„Fiind în Târgoviște cred că vise pare potrivit să încep cu un pic de istorie. Târgoviște, un loc încărcat de istorie, un loc în care s-a creat istorie pentru România și pentru români. Dacă vorbim despre istorie și suntem în campanie electorală, evident, că este bine, este potrivit și cred că bine facem să ne amintim că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 89. La 30 de ani ne plângem în continuare morții, dar îi glorificăm pe eroii noștri și ne întrebăm. În acești 30 de ani am fost noi vrednici? Am făcut ce am promis atunci? Am construit noi o Românie liberă, democratică, care permite românilor să se simtă bine la ei acasă? Am construit noi o Românie, care ne-a adus tuturor prosperitate, locuri de muncă, mulțumire, o viață sigură? Poate, pentru unii, da. Dar sigur, pentru mulți, încă nu.

Încă nu am ajuns acolo, dar înainte să ne facem planuri despre cum vom schimba noi lucrurile în bine, trebuie să vedem un pic de ce am ajuns în 30 de ani numai până aici. De ce nu am ajuns mai departe? Dacă ne uităm în urmă, în această perioadă de tranziție, în acești 30 de ani, vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism și vedem că, de fapt, ce ne-a ținut în urmă, ce ne-a ținut ca și cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri