Caută
Close this search box.

Jurnalistul german, amendat la mitingul din 10 august, a câştigat procesul cu Jandarmeria

Paul Arne Wagner

Jurnalistul german – care a fost amendat de jandarmi la protestul din Piaţa Victoriei, din 10 august 2018, deoarece nu ar fi avut un comportament adecvat şi nu a dovedit cu un document oficial că este reprezentant al presei – a câştigat în instanţă anularea procesului-verbal.

„Jandarmeria Română sancţionează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia. Cel în cauză a forţat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia şi conducerea la Secţia de Poliţie unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 lei”, au precizat reprezentanţii Jandameriei din Capitală la acel moment.

De asemenea, sursa citată de Mediafax mai arată că, deşi Paul Arne Wagner a susţinut că este jurnalist, nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste această calitate.

La rândul său, jurnalistul s-a întrebat, pe pagina sa de Facebook, de ce Jandarmeria a creat „diversiune şi haos”, deşi protestatarii s-au dovedit paşnici în peste 500 de zile de manifestări.

„Am fost acuzat de lucruri contradictorii, diferite de la jandarm la jandarm, minciuni, cum că i-aş fi agresat şi tot aşa. Apoi ceva ciudat s-a întâmplat, şi au încercat să mă facă să semnez un avertisment „ca să nu primesc amendă”. Şi să plec. Dar eu nu am fost lăsat nici măcar să îl citesc, aşa că nu am putut semna!”, a scris jurnalistul la acel moment.

FOTO: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri