Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea la Consiliul European, că îi va spune Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, că nu va accepta o propunere de comisar european din partea unui guvern demis.

Președintele României a avut o întâlnire de 30 de minute cu președintele Comisiei Europene, după care a anunțat pe Twitter că ”a fost o întâlnire foarte bună”.

Klaus Iohannis a spus că va avea o întâlnire cu președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ocazie cu care își va exprima opinia în privința comisarului european.

„O să mă opun ferm la așa ceva, pentru că un guvern care a fost demis de drept în Parlamentul României nu poate să facă o propunere în numele României pentru viitorul comisar european… N-o să discut despre nume de posibile propuneri, dar îi voi spune că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie și acceptată”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.

Klaus Iohannis a spus că nominalizarea pentru comisar european trebuie făcută de guvernul nou instalat.

„Sper să înțeleagă toate părțile implicate, în speță Parlamentul României, că nu putem să ne jucăm cu regulile democrației. Cum ar fi asta: să existe un premier desemnat și să nu se discute în Parlament? Este un scenariu greu de imaginat care sper să nu devină realitate… Eu sper să nu ajungem în situația care este total de nedorit să nu se poată progresa în formarea Comisiei Europene din cauza României”, a declarat Klaus Iohannis.

34 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =