Caută
Close this search box.

Kovesi este OFICIAL primul procuror-şef european. „Ai şansa de a construi de la zero Parchetul European”

codruţa kovesi

Laura codruţa Kovesi a primit ultima ştampilă de confirmare în această seară, devenind oficial procuror-şef european.

Conferinţa Preşedinţilor a Parlamentului European a făcut miercuri ultimul pas pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi drept primul procuror-şef european, au anunţat pe Facebook eurodeputaţii români Dacian Cioloş şi Siegfried Mureşan.

„Tocmai am ieşit de la Conferinţa Preşedinţilor Parlamentului European, în cadrul căreia am făcut ultimul pas pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi drept prima procuroare-şefă europeană. Am hotărât împreună cu preşedintele parlamentului şi cu preşedinţii celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kovesi ca şefă a Parchetului European după ce şi Consiliul a convenit să o susţină”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

„Este un moment important şi simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei şi a corupţiei care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii şapte ani. Felicitări, Laura Codruţa Kovesi! Ai şansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) şi sunt sigur că o vei face cu competenţă şi cu responsabilitate”, a adăugat în postarea sa liderul grupului Renew Europe din PE.

La rândul său, eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a scris pe contul său de Facebook că decizia de miercuri „a fost ultima ştampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie şi a obţinut-o”.

„Începând de astăzi, noul procuror-şef european se poate apuca de treabă. Are un an la dispoziţie să pună la punct noul Parchet European care trebuie să fie funcţional până la finalul anului viitor. Să îi urăm mult succes!”, a adăugat Mureşan, care este vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE) din PE, potrivit Agerpres.

Consiliul Uniunii Europene a validat luni formal numirea procurorului român Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri