Caută
Close this search box.

Lia Savonea vrea ca veniturile partenerilor de viață să fie secrete și să nu fie verificate averile soților cu bunuri separate

gruparea savonea

După ce-a fost luată la purecat, Lia Savonea vrea ca veniturile partenerilor de viață să fie secrete și să nu fie verificate averile soților cu bunuri separate.

Soțul ei este amic cu Cătălin Voicu. Mihai Savonea a vandut şapte imobile in perioada anilor 2017 – 2018. Si in declaratia de avere din iunie 2017, se poate vedea ca Mihai Savonea a vandut mai multe imobile. Declarație de avere Lia Savonea:

Judecătorii cer ca veniturile partenerilor de viață să fie secrete și să nu fie verificate averile soților cu bunuri separate

Propuneri controversate ale judecătorilor pentru modificarea legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) într-un document ținut secret de CSM, de Ministerul Justiţiei şi de senatorul Robert Cazanciuc, care a primit aceste propuneri în urmă cu mai multe luni. Printre beneficiari, Simona Marcu şi Lia Savonea, iniţiatoarele proiectului.

Iniţiativa de modificare a legii ANI a venit din partea judecătoarei Simona Marcu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi apropiată de preşedinta Consiliului, Lia Savonea, dezvăluie jurnalistul Virgil Burlă.

Ideea de modificare a legii ANI a fost transmisă spre consultare judecătorilor din ţară, care au făcut propuneri de modificare a modului de completare a declaraţiilor de avere şi a celor de interese.

Doar 3 ani pe site

Astfel, magistraţii au considerat că este firesc ca declaraţiile de avere şi de interese să fie publicate pe pagina de internet a instituţiilor din care provin funcţionarii obligaţi de lege să depună astfel de documente doar 3 ani. La fel şi pe site-ul ANI.

O altă prevedere controversată priveşte posibilitatea ANI de a verifica un funcţionar privind averea dobândită doar pentru trei ani anteriori sesizării. În prezent, ANI nu are o limită pentru a verifica averea unui funcţionar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri