Caută
Close this search box.

Libertatea: Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate Spitalului de Copii Gomoiu, construit cu supraevaluări

Libertatea a publicat joi documente care arată că Gabriela Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro pentru a face publicitate Spitalului de Copii Gomoiu, construit cu supraevaluări uriașe. 8 vase de toaletă instalate la spitalul de copii Gomoiu au fost plătite, de pildă, cu 2.858 de lei bucata, în timp ce au costat, de fapt, 272 de lei, scriu jurnaliștii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan.

Spitalul de copii Gomoiu a fost construit cu 48 de milioane de euro, ”dar experții angajați chiar de Primărie în procesul cu constructorul estimează furtul la peste 15 milioane de euro”, potrivit unor surse din Primărie.

Corpul de Control al Guvernului a descoperit supraevaluări uriașe, chiar și cu 2.485,9%.

„Controlul se referă la perioada 2012-2017, Corpul de Control al Guvernului a realizat un raport amplu despre cheltuielile din interiorul ASSMB, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București.

La capitolul II.7 se vorbește despre “realizarea obiectivului de investiții “Reconstrucția, reamenajarea, modernizarea și echiparea spitalului Clinic de Copii «Victor Gomoiu»” “Executantul obiectivului de investiții a practicat adaosuri comerciale ridicate, ceea ce a condus la o majorare a prețului de vânzare a echipamentelor față de prețul său de achiziție cu procente cuprinse între 59% și 2.485%” Tot inspectorii observă că “ofertantul și-a stabilit profitul și cheltuielile indirecte în valoare totală de 30% (5% și 25%)””, scrie Libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri