Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu îi cere lui Ludovic Orban să îi schimbe pe miniştrii desemnaţi respinşi în comisii

marcel ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că până acum cutuma parlamentară a fost respectată, „indiferent despre ce guvern am vorbit”, adică acei candidaţi care nu au primit aviz au fost schimbaţi de către prim-ministrul desemnat.

„Dacă domnul prim-ministru desemnat doreşte să facă acest lucru, atât eu, cât şi preşedintele Senatului, domnul Meleşcanu, îi stăm la dispoziţie cu o rundă de audieri, în timp util şi nepartinică (…) Nu poţi să nu ţii cont de voturile parlamentarilor dacă vrei o ţară normală”, spune el.

„Până acum cutuma parlamentară, indiferent despre ce guvern am vorbit, a fost respectată, că vorbim aicea de Guvernul Cioloş, de Guvernul Ponta, de Guvernul Boc, cei care nu au primit aviz au fost schimbaţi de către prim-ministrul desemnat.

Dacă domnul prim-ministru desemnat doreşte să facă acest lucru, atât eu, cât şi preşedintele Senatului, domnul Meleşcanu, îi stăm la dispoziţie cu o rundă de audieri în timp util şi nepartinică, după cum s-a şi văzut în decursul acestor două zile, ca să ne încadrăm în continuare în calendarul cu votul de luni, 4 noiembrie, la ora 14.00”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă cei trei miniştri care au primit aviz negativ în comisii sunt vulnerabilităţi ale Guvernului, Ciolacu a spus că la audierea ministrului propus la Dezvoltare prezentarea „a fost cel puţin jenantă”.

„Eu sper că şi domnul prim-ministru desemnat, care mai mult a răspuns dânsul la întrebări, are aceeaşi părere ca şi mine, chiar dacă nu o spune public”, a adăugat el.

Întrebat despre audierea de la Finanţe, Ciolacu a afirmat că a avut „un anumit derapaj, dar trebuie să vedem întregul context”.

„Asta nu înseamnă că eu sunt de acord cu ceea ce a făcut Eugen Teodorovici, colegul meu de partid, dar sunt trei ani de când există această dispută între domnul Câţu şi domnul Teodorovici, iar avizul este unul foarte clar, este un aviz negativ, care până acum toţi primii-miniştrii desemnaţi, din istorie, au respectat această cutumă. Nu poţi să nu ţii cont de voturile parlamentarilor dacă vrei o ţară normală şi să fim într-o normalitate”, a mai spus el.

El a spus că derapajele lui Eugen Tedorovici vor fi sancţionate de electorat. După audierile în comisii, 13 candidaţi la posturile de miniştri au primit avize pozitive şi trei candidaţi avize negative. Este vorba despre candidaţii propuşi la Finanţe, Muncă şi Dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri