Caută
Close this search box.

Ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Bode, promite că va trimite la DNA toate despăgubirile de peste o anumită valoare

lucian bode

Liberalul Lucian Bode, deputat de Sălaj, a primit aviz pozitiv în comisiile reunite din Parlament pentru a prelua portofoliul de Ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor din noul Cabinet Orban.

La audieri, Bode a spus că va trimite la DNA toate litigiile comerciale care vizează despăgubiri de peste 1 milion de euro care au apărut din vina statului român, nu al constructorilor.

„În momentul de față există claim-uri (n.r. revendicări în justiție sau litigii comerciale privind despăgubiri) de aproape 1 miliard de euro. Numai 230 de milioane de euro avem pe CFR Infrastructură. Sunt proiecte aproape gata, finalizate 99%, dar nerecepționate. Și aceste claim-uri sunt din vina statului, nu a constructorilor”, a spus Lucian Bode.

„Eu promit că toate claimurile peste 1 milion de euro le voi trimite la DNA. Să vedem de ce statul român plătește sute de milioane de euro pe obiective finalizate, dar nerecepționate”, a spus Bode.

Lucian Bode, propus la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban, a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Lucian Bode a primit în comisiile reunite de transporturi 31 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 10 abțineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri