Caută
Close this search box.

Ministrul propus la Educație, atacat cu fakenews

monica anisie

Gabriel Liviu Ispas, fost secretar de stat în Ministerul Educației, susține într-o postare pe pagina sa de Facebook că acuzațiile la adresa Monicăi Cristina Anisie, propunerea lui Ludovic Orban pentru funcția de ministru la Învățământ, potrivit cărora i-ar fi dat bani europeni lui Alexandru Cumpănașu reprezintă ”o minciună și o demagogie”.

”Adevarul trebuie stiut, chiar daca oamenii au diferente de opinii politice! Astazi, la ceas de seara, propunerea de ministru al educatiei, Monica Cristina Anisie este “acuzata” ca i-a dat bani europeni domnului Alexandru Cumpanasu! O minciuna si o demagogie!

In anii 2011-2012, Ministerul Educatiei Nationale a depus spre finantare mai multe proiecte europene, in zona intaririi capacitatii administrative. In anul 2014, atunci cand eram secretar general adjunct, am primit informatia ca proiectul este eligibil si se solicita a se revedea activitatile, bugetul si eventual, a se introduce o structura parteneriala.

Ulterior, impreuna cu o echipa de specialisti din MEN, am propus reducerea bugetului, introducerea unor noi activitati si selectarea a 2 parteneri! Contractul de parteneriat si contractul de finantare au fost semnate de reprezentantii MEN, nu de persoana nominalizata pentru a fi ministru!

Monica Anisie nu a participat la luarea deciziei, nu a selectat partenerii, nu a fost manager sau reprezentant legal al ministerului pentru acest proiect!”, scrie Gabriel Liviu Ispas.

Fostul oficial din Ministerul Educației, membru Pro România, spune că respectă decizia partidului de a nu vota Guvernul Orban, dar ”nu face cinste nimănui să arunci cu astfel de dezinformări”.

”Inteleg ca unora le inspira teama posibila numire a ei ca ministru, dar sa arunci cu asemenea dezinformari…chiar nu face cinste nimanui!

Respect decizia politica a partidului din care fac parte -Pro Romania- de a nu sustine investirea guvernului, insa macar pentru Bogdan Aurescu, Monica Anisie si Ionut Stroe mi-as dori sa treaca!”, adaugă Gabriel Liviu Ispas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri