Caută
Close this search box.

Mircea Diaconu: „În realitate, nu există imunitate parlamentară!”

mircea diaconu

Mircea Diaconu, candidatul Pro Romania – ALDE la Presedintie, a sustinut ca in realitate nu exista imunitatea parlamentara. Diaconu a fost intrebat ce parere are despre ridicarea imunitatii in cazul politicienilor, iar in raspunsul sau a facut referire la Liviu Dragnea.

”A ridica imunitatea in subiectul politician inseamna sa o maresti. Sau nu inteleg eu bine? Sa o ridici in sensul de a o lasa in jos, asa vreti sa spuneti? Aici e de discutat. Eu nu iau apararea nimanui. Domnul presedinte Iohannis, cand a venit presedinte parca asa a spus, ca va ridica imunitatea. Vi se pare ca a facut lucru acesta? El poate sa faca o renuntare publica, macar simbolica. Vedeti cata ipocrizie?

Am si eu o intrebare: Liviu Dragnea, cunoscutul Liviu Dragnea si hulitul Liviu Dragnea. Era parlamentar si presedintele Camerei Deputatilor. A ajuns in puscarie. Vi se pare ca a avut imunitate? Nu a oprit nimeni pe nimeni sa il ancheteze, sa il judece si sa il bage in puscarie. Unde e imunitatea? Unde e imunitatea mult clamata? E o ipocrizie crasa aici”, a spus Diaconu.

Mircea Diaconu a mai precizat ca in Europa desfiintarea mandatului unui ales inseamna distrugerea votului cetatenilor, iar acest lucru ar trebui preluat si de Romania.

”In clipa in care cineva persoana fizica primeste un mandat prin alegeri , in Europa nu desfintezi mandatul pentru ca distrugi un vot al cetatenilor. La noi e un festival de distrus voturi, de sus pana jos. In clipa in care mandatul functioneaza si tu ai un fel de forta primita de le cetateni. Si atunci daca ii trece unuia prin cap ca tu ai fi facut ceva lucru rau si te aresteaza, ataca implicit voturile cetatenilor”, a declarat Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri